Zestaw mebli do jadalni Carina. Fot. Paged

Zobacz galerię [5 zdjęć]

Autor: Anna Usakiewicz
05 sty 2017 09:21

Jadalnia na długie wieczory: 5 pomysłów dla smakoszy herbaty

Długie zimowe wieczory najlepiej spędzić z filiżanką goręcej herbaty. Dla smakoszy tego zacnego trunku mamy kilka pomysłów na wystrój jadalni.

Angielska tradycja spotkań przy herbacie znana jest na całym świecie. Piąta po południu to czas zarezerwowany na filiżankę wyśmienitego naparu w towarzystwie przyjaciół bądź domowników.

Czarna herbata charakteryzuje się jasno lub ciemnoczerwonym naparem o bardzo przyjemnym, jednak ulotnym aromacie. Aby napar zachował najlepsze właściwości smakowe i unikalny aromat herbatę czarną należy zaparzyć w ogrzanym wrzącą wodą, a następnie do sucha wytartym porcelanowym czajniczku. Białą herbatę parzyć można trzykrotnie w temperaturze od 85-90 °C przez około 5 minut. Aby napar zachował najlepsze wartości smakowe i swój unikalny aromat, warto sięgnąć np. po kubki z zaparzaczem. Z kolei najlepszy sposób na parzenie zielonej herbaty to żeliwny czajniczek.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH