Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Naleśniki z serem kremowym gouda, warzywami i kiełkami. Fot. Hochland

Zobacz galerię [2 zdjęć]

Naleśniki z serem kremowym gouda, warzywami i kiełkami. Fot. Hochland
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
21 marz 2019 09:38

Wiosna w kuchni - prosty przepis na ruloniki naleśnikowe

Jeśli myśląc o naleśnikach do głowy przychodzi Ci tylko dżem truskawkowy, to ten przepis całkowicie odczarowuje naleśnikowe klasyki! Naleśniki z nowalijkami w wiosennym klimacie, to idealna propozycja na drugie śniadanie albo przystawkę.

Naleśniki kochają wszyscy! Ich prostota, szybkość przygotowania i różnorodność składników, z którymi się komponują sprawia, że to jedno z ulubionych dań zarówno maluchów, jak i dorosłych. Naleśniki są jak wspaniała baza – pasują do nich słodkie i słone dodatki, owoce, ale też i... świeże warzywa. Wersja wytrawna naleśników to najnowsza, inspirująca propozycja Hochland na oryginalne śniadanie czy szybką, sycącą przekąskę. Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe z serem kremowym gouda, nowalijkami i chrupiącymi pestkami prażonego słonecznika, będą idealnym kulinarnym rozpoczęciem wiosny!

Przepis na rulony naleśnikowe z serem kremowym gouda, warzywami i kiełkami 

Składniki na naleśniki: 1 szklanka mąki orkiszowej białej, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki wody, 2 jajka, szczypta soli, 1 łyżka oleju.

Dodatkowo: 1 kubek serka kremowego Gouda Hochland, 1 ogórek zielony, pęczek rzodkiewki, 3 łyżki prażonego słonecznika, kiełki rzodkiewki lub rzeżucha .

Przygotowanie: wszystkie składniki na naleśniki mieszamy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut. Na nieprzywierającej patelni wlewamy po chochelce ciasta, rozlewamy na powierzchnię całej patelni i smażymy po kilka minut z każdej strony. Postępujemy tak z resztą ciasta. Każdy naleśnik smarujemy do połowy serkiem kremowym Gouda Hochland, na środku wzdłuż układamy cieniutkie plasterki ogórka i rzodkiewki, posypujemy kiełkami i prażonym słonecznikiem i zwijamy w rulon. Kroimy na kawałki i podajemy jako przekąskę. Czas przygotowania: 45 minut

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH