Studio Dobrych Rozwiązań

Dobrzemieszkaj.pl - projektowanie, aranżacja wnętrz, wystrój mieszkania

Otwarta przestrzeń dzienna - nawiązuje do alpejskiej stylistyki, a przy tym jest na wskroś nowoczesna. Fot. Chalet Eden Courchevel.

Otwarta przestrzeń dzienna - nawiązuje do alpejskiej stylistyki, a przy tym jest na wskroś nowoczesna. Fot. Chalet Eden Courchevel.
  • Autor: Justyna Łotowska
  • 27 sty 2014 05:58

W sam raz na zimę - stylowa górska chata

Za oknem śnieg i rekordowy w tym roku mróz. Wszystkim zmarźlakom proponujemy galerię zdjęć z ciepłej enklawy w samy sercu francuskich Alp - Chalet Eden w Courchevel. Narty, ciepła herbata przy kominku i stylowe alpejskie wnętrze. Czy można chceć czegoś więcej?

Chalet Eden w Courchevel to prawdziwa drewniana górska chata. Ale chata z wygodami! Na 250 m2 znajduje się tu 5 sypialni, kilka łazienek, pokój dzienny, jadalnia, basen, sauna i pokój do masażu - wszystko, czego potrzebuje zmęczony miłośnik białego szaleństwa.

Wnętrze domu to pomysłowa i odważna kompozycja tradycyjnej alpejskiej stylistyki z nowoczesną, minimalistyczną aranżacją. Mimo drewna, które zdecydowanie króluje w całym domu, wnętrze ma nowoczesny charakter - uwagę zwraca jego przestronność i otwarta przestrzeń dzienna. A mimo to dom jest przytulny i ciepły, z typową alpejską atmosferą i kominkiem, z miękkimi kanapami i wygodną jadalnią zwolną pomieścić całą rodzinę.

Materiałem, który obok drewna pojawia się tu wyjątkowo często jest naturalny kamień w pięknym grafitowym odcieniu oraz szkło. Dzięki temu wnętrze wydaje się dosłownie wtopione w piękny górski krajobraz. Stonowana kolorystyka (biele, beże i szarości) dopełnia wrażenia spokoju i odpoczynku.

Chalet Eden w Courchevel można wynająć. Jednorazowo przyjmuje 10 osób. 

Źródło zdjęć: Chalet Eden, chalet-eden.com

 

 

WASZE KOMENTARZE (2) + DODAJ KOMENTARZ

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce

GALERIE PROJEKTANTÓW

Forum Dobrego Designu

ARCHITEKT RADZI

W tym tygodniu na pytania czytelników portalu odpowiada:

Autorskie Studio Projektu QUBATURA