Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Salon, jadalnia i kuchnia tworzą otwartą, przestronną strefę dzienną. Dzięki takiemu rozwiązaniu udało się optycznie powiększyć przestrzeń. Projekt: Mango Studio. Fot. Przemek Kuciński

Zobacz galerię [11 zdjęć]

Salon, jadalnia i kuchnia tworzą otwartą, przestronną strefę dzienną. Dzięki takiemu rozwiązaniu udało się optycznie powiększyć przestrzeń. Projekt: Mango Studio. Fot. Przemek Kuciński
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
25 wrz 2018 10:41

Estetyka i funkcjonalność - udany mariaż w krakowskim apartamencie

Największym wyzwaniem postawionym przed projektantkami był mocno ograniczony czas. Inwestorzy dali im miesiąc na przygotowanie projektu 100-metrowego apartamentu oraz dwa miesiące na realizację koncepcji, która w dużej mierze opierała się na zabudowach i elementach wykonywanych na specjalne zamówienie.

Nie było mowy o przesunięciu terminu. Umowa najmu inwestorów dobiegała końca i stanęli oni w obliczu potrzeby szybkiej przeprowadzki do własnego, wymarzonego mieszkania. W osiągnięciu zamierzonego celu nie pomagał okres świąteczno-noworoczny, jednak udało się dotrzymać umówionej daty. Goniące terminy nie były przeszkodą w stworzeniu miejsca o wysokim standardzie, spełniającego wszystkie oczekiwania inwestorów – ludzi wymagających, miłośników podróży, o wyrobionym guście, bacznie śledzących najnowsze wnętrzarskie trendy.

Eklektyzm z nutą glamour

Uwielbiamy niebanalne połączenia i kreatywne mieszanie ze sobą stylów. Znakiem rozpoznawczym Mango Studio jest eklektyzm z nutą glamour. W tym projekcie elegancja i nonszalancja idą ze sobą w parze - mówi Karolina Drogoszcz, odpowiedzialna za realizację apartamentu, zlokalizowanego na Woli Justowskiej, malowniczej dzielnicy Krakowa.

Małe mieszkanie, duże wyzwanie. Jak urządzić kawalerkę?

Mieszkanie pary to mariaż wysmakowanej estetyki i funkcjonalności, w którym spójnie przeplatają się żeńskie i męskie pierwiastki. Salon, jadalnia i kuchnia tworzą otwartą, przestronną strefę dzienną. Dzięki takiemu rozwiązaniu udało się optycznie powiększyć przestrzeń. Klasyczne sylwetki mebli, o miękkich obiciach i stonowanej kolorystyce - beżach, pudrowych różach, gołębiej szarości, są uosobieniem współczesnej, bezpretensjonalnej elegancji. Delikatne odcienie w połączeniu z naturalnym drewnem podłogi tworzą ciepły i przytulny klimat. W podobnym klimacie utrzymana jest komfortowa, a zarazem wytworna sypialnia.

Mocnym punktem realizacji jest gabinet pana domu. Architektki z Mango Studio odważnie postawiły na ciemną kolorystykę. W efekcie powstała prawdziwie męska enklawa, w której można poczuć się bardzo swobodnie. Łazienka dla kontrastu utrzymana jest w jasnej palecie barw, natomiast toaleta w minimalistycznej stylistyce, to królestwo niestandardowych rozwiązań – zamiast płytek zastosowano tapetę winylową, a podłoga została wykończona żywicą. Prostota i elegancja często idą w parze, tak również stało się w przypadku tego komfortowego apartamentu dla pary.

To też Cię zainteresuje: Wygodne wnętrze - zobacz piękne, nowoczesne mieszkanie

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH