Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W niewielkim salonie, jasne kolory budują wrażenie przestrzenności a oryginalne dodatki podkreślają unikalność wnętrza. Na ścianie za kanapą zawisła duża drewniana rama, w którą oprawiono panel z ręcznie wykonanymi napisami. Usytuowany na przeciwległej ścianie kominek zaznaczono wyeksponowaną, surową cegłą. W centrum pomieszczenia znalazł się niebanalny stolik kawowy, z częścią monolityczną wykonaną betonu, oraz miedzianą tacą na metalowych nogach. Projekt: Fanny Abes, The New Design Project. Fot. Alan Gastelum.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

W niewielkim salonie, jasne kolory budują wrażenie przestrzenności a oryginalne dodatki podkreślają unikalność wnętrza. Na ścianie za kanapą zawisła duża drewniana rama, w którą oprawiono panel z ręcznie wykonanymi napisami. Usytuowany na przeciwległej ścianie kominek zaznaczono wyeksponowaną, surową cegłą. W centrum pomieszczenia znalazł się niebanalny stolik kawowy, z częścią monolityczną wykonaną betonu, oraz miedzianą tacą na metalowych nogach. Projekt: Fanny Abes, The New Design Project. Fot. Alan Gastelum.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
28 gru 2016 10:40

Jasne, piękne mieszkanie w Nowym Jorku

Jasne wnętrze w stonowanych barwach zyskało wyjątkowy charakter dzięki bogactwu unikalnych dodatków, ręcznie robionych lub wyszukanych na pchlim targu.

Gdybyśmy mieli określić charakter tego wnętrza jedynie na podstawie jego kolorystyki, uznane zostałoby za skromne i neutralne. Panują tutaj bowiem szarości i biel, z cieplejszymi akcentami w postaci drewna czy czerwonej cegły. Paleta barw jest tutaj jednak jedynie tłem dla bogactwa dekoracyjnych dodatków, które zostały tak dobrane, aby nie tylko ze sobą harmonizować, ale i nadać przestrzeni nietuzinkowy oryginalny charakter. 

Wyposażenie wnętrza obejmuje takie przedmioty jak wykonane na zamówienie, w oparciu o metalowe klatki, lampki nocne, stołki, które niegdyś były bębnami kablowymi czy wynaleziona na pchlim targu lampka w gustawiańskim stylu. Tak dobrane dodatki decydują o unikalnej atmosferze panującej w tym wnętrzu.

Mieszkanie w jednej z największych metropolii świata nie może być jednak wyłącznie piękne. Musi być także funkcjonalne. Tutaj, na niewielkiej przestrzeni, udało się zmieścić wszystkie niezbędne do komfortowego życia, funkcje. Przestrzeń dzienną stanowi salon, połączony z kuchnią, od której symbolicznie oddziela go niewielki półwysep, pełniący rolę śniadaniowego barku i jadalni. Za kuchnią zaplanowano przytulną sypialnię, która została bezpośrednio połączona z funkcjonalną łazienką. W salonie na jednej ze ścian mamy pięknie wpasowany w ceglaną ścianę kominek, który zachęca do relaksu w przestrzeni wypoczynkowej.

We wnętrzu połączono ze sobą różne style - od industrializmu po stylistykę skandynawską. Unikalne dodatki sprawiają jednak, że mieszkanie to wymyka się typowej klasyfikacji, stanowiąc przykład oryginalnego wnętrza z duszą.

Projekt: Fanny Abes, The New Design Project. 

Zdjęcia: Alan Gastelum.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH