Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Salon połączono z niewielką jadalnią, której funkcję pełni okrągły, czteroosobowy stół. Usytuowany na granicy pomieszczenia jest łatwo dostępny z salonu i kuchni. Projekt: Joanna Pytlewska-Bil i Danuta Dziubek. Zdjęcia: Łukasz Borusowski.

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Salon połączono z niewielką jadalnią, której funkcję pełni okrągły, czteroosobowy stół. Usytuowany na granicy pomieszczenia jest łatwo dostępny z salonu i kuchni. Projekt: Joanna Pytlewska-Bil i Danuta Dziubek. Zdjęcia: Łukasz Borusowski.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
10 kwi 2017 09:52

Mieszkanie w łódzkiej kamienicy

W samym sercu Łodzi, w stuletniej kamienicy znajduje się nastrojowy zakątek młodego małżeństwa z dzieckiem. Urządzone w eklektycznym stylu mieszkanie zachwyca oryginalnością.

Właściciele tego 60-metrowego mieszkania to projektantka odzieży i grafik designer. Nic zatem dziwnego, że lokum dwóch osobowości o dużej wrażliwości estetycznej to eklektyzm w najlepszym wydaniu - harmonijny i wyważony.

Mieszkanie składa się z salonu z aneksem kuchennym, domowego biura, sypialni z garderobą i balkonem, pokoju dziecięcego oraz łazienki, a także niewielkiego holu. Właścicielom zależało na uzyskaniu przestronnego wnętrza, które byłoby również funkcjonalne. Jasne kolory i częściowo otwarte przestrzenie zapewniają wrażenie wizualnie powiększonego wnętrza.

Komfort i wygodę użytkowania gwarantuje częściowo przesłonięta kuchnia, oddzielona od salonu półścianką działową, pomieszczenie wygospodarowane na domowe biuro, gdzie właściciele mogą w spokoju pracować nad swoimi projektami, jak również farba tablicowa pokrywająca ścianę w korytarzu - idealny sposób na zapominalstwo i komunikację zabieganych domowników.

Mieszkanie położone jest w stuletniej kamienicy w centrum Łodzi. Charakter lokalizacji sprawił, że jednym z założeń projektu było stworzenie harmonii pomiędzy oryginalnymi, zastanymi elementami mieszkania a elementami utrzymanymi w nowoczesnej stylistyce. Całości dopełniają antyki nawiązujące duchem do starego budynku oraz designerskie dodatki. 

Projekt: Joanna Pytlewska-Bil i Danuta Dziubek / Pink Pug design

Zdjęcia: Łukasz Borusowski /  StudioQla fotografia

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH