Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Otwartą strefę dzienną wypełnia światło i jasne kolory: biel, beże i delikatne szarości. Nowoczesne akcenty, jak stolik kawowy o intrygującej formie oraz minimalistyczna zabudowa kuchenna, kontrastują z bardziej domowymi i przytulnymi meblami wypoczybkowymi. Projekt: Daniel Hopwood Studio. Fot. Matt Chung Photo.

Zobacz galerię [12 zdjęć]

Otwartą strefę dzienną wypełnia światło i jasne kolory: biel, beże i delikatne szarości. Nowoczesne akcenty, jak stolik kawowy o intrygującej formie oraz minimalistyczna zabudowa kuchenna, kontrastują z bardziej domowymi i przytulnymi meblami wypoczybkowymi. Projekt: Daniel Hopwood Studio. Fot. Matt Chung Photo.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
27 lis 2016 09:53

Piękne, jasne wnętrze. Dom w beżach, szarościach i bieli

Piękny dom w południowo-zachodnim Londynie to prawdziwe królestwo piękna. Jasne barwy, przestronne pomieszczenia i styl klasyczny, zaprawiony nowoczesnym.

Architekci ze studia Daniel Hopwood przyznali, że rzadko kiedy zdarzają się tacy kliency, jak właściciele tego domu. Ponieważ ograniczenia finansowe zeszły tutaj na drugi plan, projektanci mogli puścić wodze fantazji i po prostu w pełni oddać się radości kreowania przestrzeni.

A wykreowali oni prawdziwie zachwycające wnętrze. Pomieszczenia zostały utrzymane w palecie jasnych, uniwersalnych barw. Wnętrze wypełniają biel, szarości i beże. Neutralna kolorystyka pozwoliła na większą swobodę w wyborze stylistyki pomieszczeń. We wnętrzu odnaleźć można zarówno klasyczną, angielską manierę, jak i nowoczesne wzornictwo.

Widocznym tego przykładem jest otwarta strefa dzienna, obejmująca dużą kuchnię, jadalnię i salon. Kuchnię urządzono w minimalistycznej stylistyce, z białymi meblami o gładkich frontach, pozbawionych uchwytów, jadalnię stanowi tradycyjny, drewniany stół z krzesłami przywodzącymi na myśl lata 70-te, a w salonie króluje przytulny nastrój budowany przez mięsisty komplet wypoczynkowy, przełamany ultra-nowoczesnym, lekko futurystycznym stolikiem kawowym.

W innych pomieszczeniach domu natkniemy się na mocno zaakcentowaną klasykę, budowaną przez zdobne meble, francuskie żyrandole i sztukaterie pod sufitem. Szlachetności wnętrzom dodają obrazy na ścianach - portrety w ozdobnych ramach, niczym z angielskiego dworu, ale i współczesne grafiki w bardziej oszczędnej oprawie. 

Urządzając wnętrze, architekci sięgali po przedmiotu różnego pochodzenia. Znalazły się tutaj szlachetne antyki, elementy wykonane na zamówienie przez projektantów, jak również rzeczy zakupione... na ebayu. Zobaczcie, efekt nieskrępowanego procesu twórczego: projekt Style and Substance!

Projekt: Daniel Hopwood Studio

Zdjęcia: Matt Chung Photo

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH