Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Mieszkanie urządzono z przewagą modnych szarości. Lekkości ciemnej przestrzeni dodaje szklany stolik i połyskujące powierzchnie białych mebli kuchennych. Projekt: Daniel Hopwood Studio. Fot. Matt Chung Photo.

Zobacz galerię [11 zdjęć]

Mieszkanie urządzono z przewagą modnych szarości. Lekkości ciemnej przestrzeni dodaje szklany stolik i połyskujące powierzchnie białych mebli kuchennych. Projekt: Daniel Hopwood Studio. Fot. Matt Chung Photo.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
06 lut 2015 10:25

Szare wnętrze ożywione kolorem. Piękne mieszkanie w Londynie

Czy w piwnicy można urządzić eleganckie, modne mieszkanie? Architekci z londyńskiego studia projektowego Daniel Hopwood udowadniają, że tak. Zobaczcie wnętrze ich autorstwa.

To wyjątkowe mieszkanie typu basement zostało zlokalizowane w dobudowanej do istniejącego budynku piwnicy. Duże, przestronne wnętrze podzielono na dwie sypialnie, dwie łazienki, duży salon z kuchnią i jadalnią oraz wydzielony pokój na domowe kino z dostępem do tarasu. 

Zamieszkało tutaj rodzeństwo - dwaj bracia, których towarzyski styl życia zadecydował o charakterze wnętrza. Wspólną przestrzeń salonu, kuchni i jadalni zaplanowano jako miejsca spotkań towarzyskich. Dlatego też postawiono na trwałe, odporne na uszkodzenia materiały, które wytrzymają intensywną eksploatację podczas imprez. 

Ściany wykończono w całości ciemnoszarymi płytkami - łatwymi w utrzymaniu w czystości, odpornymi na wilgoć oraz nadającymi męski, nieco mroczny ton wnętrzu. Aby ciemne wnętrze nie było zbyt przygnębiające, dominujące w aranżacji szarości ocieplono elementami w ciepłym kolorze drewna i ożywiono intensywnymi kolorami tekstyliów. 

Wnętrzu unikalny charakter nadają również dodatki utrzymane w duchu vintage oraz przedmioty bardziej osobiste, będące spuścizną od rodziny. Na tle ciemnych ścian, pięknie wyeksponowaną dekoracją są współczesne, kolorowe grafiki.

Projekt: Daniel Hopwood Studio.

Zdjęcia: Matt Chung Photo.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH