Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Ścianę wokół telewizora wyłożono naturalnym drewnem. Na powierzchni zamontowano białą płytę, w której centralnym punkcie zawisł telewizor. Jest on pięknie eksponowany przez, kontrastującą z czernią i okalającym panel drewnem, biel. Projekt: Pracownia Projektowania Wnętrz Viva Design, Fot. Tadeusz Poźniak.

Zobacz galerię [20 zdjęć]

Ścianę wokół telewizora wyłożono naturalnym drewnem. Na powierzchni zamontowano białą płytę, w której centralnym punkcie zawisł telewizor. Jest on pięknie eksponowany przez, kontrastującą z czernią i okalającym panel drewnem, biel. Projekt: Pracownia Projektowania Wnętrz Viva Design, Fot. Tadeusz Poźniak.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
06 paź 2016 09:40

Wnętrze ocieplone drewnem. Przytulny dom w Rzeszowie

Przestronny dom w Rzeszowie urzeka przytulnym wystrojem i salonem z wysokim sufitem. Szlachetne materiały wykończeniowe i piękna paleta kolorów dodają wnętrzu elegancji.

Jak nadać dużemu wnętrzu przytulny charakter? Jednym ze sposobów jest wykończenie go naturalnym drewnem. Taki zabieg zastosowali projektanci z Pracowni Projektowania Wnętrz Viva Design.

Łącząc drewno z innymi szlachetnymi materiałami oraz operując ciepłymi i ziemistymi barwami, udało im się przeobrazić duży, dwupiętrowy dom w przytulny azyl, nie tracąc jednak przy tym na wrażeniu okazałych przestrzeni, a nawet nadając wnętrzom nutę luksusu.

Na 264 metrach kwadratowych powierzchni użytkowej znalazło się 6 pokoi, 3 łazienki, kuchnia z wyspą, duża jadalnia, położona na antresoli stylowa biblioteka oraz urokliwy taras z kominkiem. Każde z pomieszczeń zostało wykończone z dbałością o detale i wykorzystaniem najlepszych materiałów.

Podłogi w wielu pomieszczeniach pokrywa olejowane, lite drewno. Naturalny materiał znalazł także zastosowanie na jednej ze ścian w salonie, gdzie otoczono nim powierzchnię, na której zawisł telewizor. Drewno skomponowano z materiałami takimi jak skóra, beton architektoniczny i ceramika.

Barwami dominującymi we wnętrzu są modne w tym sezonie ciepłe brązy i stonowane szarości, ożywione gdzieniegdzie akcentami w barwach jesieni. Wyjątkiem od tej reguły są pokoje dziecięce, gdzie królują żywe kolory oraz kuchnia, w której przeważa biel i czarno-biała łazienka dla gości.

We wnętrzu nie brak nowoczesnych akcentów, jak stolik kawowy o geometrycznej formie, futurystyczny regał z asymetrycznymi półkami w salonie, minimalistyczna wyspa kuchenna z podblatowym zlewozmywakiem czy beton architektoniczny na ścianie wokół kominka. Współczesne wzornictwo zestawiono ze stylizowanymi detalami, jak oświetlenie czy komoda w sypialni.

Eklektyczny mariaż wyposażenia idealnie harmonizuje z ciepłą bazą kolorystyczną, tworząc wnętrze, które oprze się próbie czasu i zmieniającym się modom.

Projekt: Pracownia Projektowania Wnętrz Viva Design.

Zdjęcia: Tadeusz Poźniak.

WASZE KOMENTARZE (8)

DODAJ KOMENTARZ
  • Viva Design Barbara Kułak-Steciak, 2015-08-27 16:57:34

    W tej realizacji zastosowane zostały płyty betonowe z betonu architektonicznego a nie z gipsu :)
  • Karla, 2015-04-20 15:17:10

    Zgadzam się. Sama byłam ostatnio na Broniszach i kupiłam świetną lampę. Widziałam mnóstwo drewnianych mebli - stylowych, ponadczasowych. Pięknie tam jest
  • Graża, 2015-03-12 14:59:46

    Uwielbiam drewniane wnętrza. Sama mam w podobnym stylu salon, urządzany w większości na Warszawskich Targach Antyków. Meble z drugiej ręki ale jakże gustowne.
  • lesniak, 2015-01-07 15:26:50

    piękne wnętrze. Znajoma ma w salonie takie "betonowe" płyty, które tak na prawdę są z gipsu :) /
  • Viva Design, 2014-12-07 23:46:47

    Projekt był indywidualnie przygotowany przez architekta na zlecenie inwestora.
  • atormentada, 2014-12-06 17:16:09

    a jak nazywa się projekt domu?
  • olka, 2014-12-01 19:29:42

    Super wnętrze! Piękne kolory.
  • Renia, 2014-12-01 11:03:09

    Bardzo ładnie urządzona przestrzeń...

POLECAMY W SERWISACH