Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Połączenie bieli, surowego betonu i przestrzeni dało niezwykły efekt czystości i przestronności wnętrza. Fot. adn architectures.

Zobacz galerię [13 zdjęć]

Połączenie bieli, surowego betonu i przestrzeni dało niezwykły efekt czystości i przestronności wnętrza. Fot. adn architectures.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Justyna Łotowska
05 lis 2016 10:20

Minimalistyczny loft w bieli

Surowy, skąpany w bieli loft to projekt belgijskiego studia projektowego adn architectures. Jeśli marzycie o pięknym nietuzinkowym wnętrzu w skandynawskim duchu, koniecznie zobaczcie tę aranżację.

To wnętrze dla tych, którzy wyjątkowo cenią sobie czystość formy. Loft znajdujący się w Brukseli powstał w przestrzeni pofabrycznej, nic więc dziwnego, że architekci wyeksponowali zarówno wysokość pomieszczeń, charakterystyczne okna, jak i surowy sufit, który - zachowany w dotychczasowej formie - dodał niezwykłego charakteru wnętrzu.

Otwarta przestrzeń na parterze została ograniczona tylko tam, gdzie było to niezbędne - łazienkę i pralnię wydzielono bowiem oryginalnymi, metalowymi ściankami działowymi. Na piętrze zlokalizowano sypialnię i domowe biuro.

W zdominowanej przez biel, czystej przestrzeni uwagę zwraca jednorzędowa zabudowa kuchenna. Ekstremalnie długi ciąg szafek dolnych pozwolił na uniknięcie górnej zabudowy, co dodało kuchni lekkości. Białe cegły w skandynawskim stylu są stylowe i świetnie się prezentują nad kuchennym blatem. Jednym kolorowym akcentem jest drewniany stół jadalniany i krzesła marki Vitra - klasyki designu.

Łazienka i sypialnia są równie monochromatyczne, jak cała przestrzeń - to miejsce idealne, by tu odpoczywać od miejskiego zgiełku. Choć liczbę sprzętów ograniczono do miniumum, sprytna (i wyjątkowo wysoka) zabudowa w przestrzeni dziennej rekompensuje braki w przechowywaniu. A proste białe schody, białe posadzki i ściany nadają tej przestrzeni uroku i skandynawskiej prostoty. 

Źródło zdjęć: adn architectures.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH