Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Punkt główny salonu stanowi ścianka działowa, na której zlokalizowany został kominek. Wokół kominka zorganizowano obudowę z praktycznych półek, a w samym centrum salonu powieszono impresyjny obraz w pastelowych kolorach. Fot. Per Jansson.

Zobacz galerię [12 zdjęć]

Punkt główny salonu stanowi ścianka działowa, na której zlokalizowany został kominek. Wokół kominka zorganizowano obudowę z praktycznych półek, a w samym centrum salonu powieszono impresyjny obraz w pastelowych kolorach. Fot. Per Jansson.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
23 lis 2016 14:31

Przestronnie i z pomysłem. Patent na otwarte wnętrze

Jasne kolory, ciepłe drewniane akcenty i kolorowe tekstylia. Tak wygląda wnętrze tego pięknego, przytulnego mieszkania w starej kamienicy.

Na powierzchni 211 metrów kwadratowych w starej szwedzkiej kamienicy powstało loftowe wnętrze rozświetlone słońcem i zachwycające przytulnością.

Wysoki sufit w salonie i jasne kolory nadają wnętrzu przestronności. Bogato rozmieszczone okna dachowe i szczytowe, wychodzą na wszystkie strony budynku i zapewniają nieograniczony dostęp dziennego światła.

Przytulne i eleganckie kombinacje

Wśród użytych materiałów prym wiedzie drewno. Wykończono nim podłogę w salonie i sypialni, wykonano z niego obudowę kuchenną oraz wyłożono fragmenty ścian w łazience i jadalni. Drewniany jest również stolik kawowy w salonie, komoda i fotel bujany w sypialni oraz okładzina na schodach w przedpokoju. 

Ciepłe barwy drewna przełamuje biały kolor, którym pokryto ściany w całym mieszkaniu. Z kolei grafitowa posadzka w kuchni stanowi wyrafinowany, surowy akcent, kontrastujący z subtelną klasyczną kombinacją bieli i drewna.

Przestrzeń z pomysłem

Oprócz eleganckiego wykończenia i dbałości o dekoracyjne detale, mieszkanie zachwyca ciekawym wykorzystaniem dostępnej przestrzeni. Salon i pomieszczenie, w którym zlokalizowano kącik telewizyjny z biblioteczką rozgranicza efektowna ścianka działowa, która stanowi jednocześnie miejsce lokalizacji kominka. Po jej obu stronach zostawiono miejsce na komunikację, a powierzchnię pod skosami potraktowano w praktyczny sposób: wpasowując po jednej stronie niewielką sofę, po drugiej – komodę z szufladami.

Duża sypialnia przechodzi w podobny sposób w łazienkę, tworząc razem ekskluzywne master bedroom. Podwójne łóżko zlokalizowano na ściance działowej, a w przejściu po obu stronach ustawiono głębokie szafy z drewnianym wykończeniem, pasujące stylistycznie do wnętrza łazienki. Kuchnia i jadalnia tworzą wspólne, otwarte pomieszczenie, w którym umowną granicę stanowi wyspa z okapem i kuchenką. Z jadalni roztacza się panoramiczny widok na okolicę, a po rozsunięciu harmonijkowych drzwi balkonowych, przestrzeń jadalni powiększa się o urokliwe patio. 

Mieszkanie można podzielić na dwie strefy. Po lewej stronie znajdziemy przestrzeń służącą do relaksu: salon, sypialnię z dużą łazienką i pokój telewizyjny, po prawej stronie z kolei przywita nas otwarta kuchnia oraz, w dalszej kolejności, toaleta, sauna i gabinet.

Mieszkanie wystawione na sprzedaż przez szwedzką agencję Per Jansson.

Zdjęcia: Per Jansson.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH