Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Projekt: studioLOKO, Fot. Karolina Chęcińska

Zobacz galerię [11 zdjęć]

Projekt: studioLOKO, Fot. Karolina Chęcińska
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
11 sty 2018 12:47

Minimalistyczny apartament w Gdańsku: zobacz jak go urządzono

Mieszkanie w Jelitkowie projektu studioLOKO jest minimalistyczne, jednocześnie projektantki postawiły na mocne akcenty. Jest biel i szarość, ale kuchnia w nietypowym zielonym kolorze wybija się zdecydowanie na pierwszy plan całej przestrzeni, by zaraz potem przejść w stonowaną część salonu.

studioLOKO tym razem zajęło się aranżacją mieszkania o powierzchni 65m². Apartament składa się z pokoju gościnnego (11 m²), sypialni (11 m²) i bardzo stonowanej, eleganckiej łazienki (5 m²) oraz najważniejszej części – kuchni połączonej z salonem i jadalnią. Projektantki chciały dać jej wybrzmieć, stąd decyzja o subtelniejszym wykończeniu reszty pomieszczenia. Nie mogły sobie jednak odmówić kontrastujących dodatków – odpowiednio dobrane poduszki, które ożywiają sofę, czarno – miedziane stoliki kawowe i genialnie zaprojektowane plakaty filmowe na ścianie.

W całym wnętrzu króluje biel i jasna kolorystyka. Całość miała być oryginalna, ale jednocześnie na tyle neutralna, aby móc przyjąć i trafić w gusta wielu przyszłych mieszkańców. Obok charakterystycznej szafy z siedziskiem ścianę zdobi fotografia Michała Szlagi z oferty ART in Architecture. Nie każdy lubi feerię barw, wzorów i tekstur. Na potrzeby tego projektu taki oto kierunek wydał się projektantkom najbardziej właściwy.

Oprócz tego, że inwestycja mieści się w pięknym miejscu to firma P/B STUDIO, która była odpowiedzialna za projekt wnętrz budynku zaprojektowała fantastyczne części wspólne m.in korytarz, który zainspirował projektantki jeżeli chodzi o strefę wejściową.

Chciałyśmy, aby po wejściu do domu te piękne przestrzenie nie urywały się, tylko subtelnie przechodziły do mieszkania. Dzięki temu zabiegowi całość jest bardzo spójna. Nie pierwszy raz zdecydowałyśmy się również na współpracę z marką INTER DOOR. Zależało nam, aby połączyć przestrzeń korytarza z tą w mieszkaniu. Zdecydowaliśmy się na model drzwi TOWER w wykończeniu na nasze specjalne zamówienie. Tutaj również uwagę zwracają czarne okucia drzwi wejściowych, niestandardowe wykończenie skrzydła i dekoracyjne elementy wokół skrzydła. Idealnym uzupełnieniem wnętrza ale również elementem pasującym do drzwi wejściowych są proste, białe drzwi wewnętrzne - mówi Joanna Real – Studzińska ze studioLOKO.

Wszystko dopasowane, wręcz uszyte na miarę. Niesztampowe i niepowtarzalne. Dobór materiałów i kolorów w przypadku tego mieszkania stworzyło przestrzeń przytulną. Akcenty kolorystyczne takie jak czarne krzesła i stół, czy też lampa w odcieniu miedzi spowodowały, że to wnętrze żyje i będzie służyło wynajmującym przez wiele lat.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH