Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W strefie kuchni i jadalni panuje czysty wystrój. Białe ścianie idealnie harmonizują z szarymi i czarnymi meblami, a proste formy i gładkie powierzchnie dopełniają całości. Projekt: Natalie Dionne Architecte. Fot. Marc Cramer.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

W strefie kuchni i jadalni panuje czysty wystrój. Białe ścianie idealnie harmonizują z szarymi i czarnymi meblami, a proste formy i gładkie powierzchnie dopełniają całości. Projekt: Natalie Dionne Architecte. Fot. Marc Cramer.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
19 paź 2016 15:25

Nowoczesne wnętrze wypełnione światłem

Zaprojektowany dla czteroosobowej rodziny nowoczesny dom zachwyca ilością światła i oryginalnym planem przestrzeni. Tutaj każdy domownik ma piętro tylko dla siebie.

Kilkupiętrowy dom został zaplanowany tak, aby każdy z domowników miał do swojej dyspozycji całą kondygnację. Zaowocowało to bardzo ciekawą aranżacją przestrzeni i rozwiązaniami architektonicznymi. 

Przekrój budynku przywodzi na myśl dwie, zwrócone ku sobie litery E - stąd też nazwa projektu: E House. W centrum domu znajduje się atrium z niesamowicie wysokim sufitem, sięgającym 12 metrów. Przestrzeń dzieli dom na dwie strefy: przednią i tylną, a komunikacja pomiędzy piętrami odbywa się za pomocą otwartej klatki schodowej, którą wieńczy przeszklenie w suficie, pozwalające na dostęp promieni słonecznych wzdłuż całych schodów. Przeszklenie wieńczące budynek jest jednym z wielu dużych okien, które pięknie doświetlają wnętrza.

Panoramiczne przeszklenia to charakterystyczny element budynku, dodatkowo optycznie powiększający już i tak przestronne wnętrze. Dominacja jasnych kolorów i oszczędny, wręcz minimalistyczny wystrój sprawiają, że dom zdaje się być wypełniony świeżym powietrzem. 

Przestronności wnętrzom domu dodają również oryginalne podziały. Nie tylko komunikująca wszystkie piętra ze sobą klatka schodowa, ale również  sypialnie otwarte na przedpokój oraz wyeliminowanie w wielu miejscach tradycyjnych ścianek działowych potęgują to wrażenie. 

Projekt: Natalie Dionne Architecte.

Zdjęcia: Marc Cramer. 

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH