Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Przestrzeń otwartej strefy dziennej podzielono na dwie części za pomocą półścianki działowej, obudowanej efektownymi stalowymi panelami. Projekt: MU Architecture. Fot. Julien Perron-Gagné.

Zobacz galerię [9 zdjęć]

Przestrzeń otwartej strefy dziennej podzielono na dwie części za pomocą półścianki działowej, obudowanej efektownymi stalowymi panelami. Projekt: MU Architecture. Fot. Julien Perron-Gagné.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
30 lis 2015 12:36

Nowoczesny, przytulny dom. Wnętrze ocieplone drewnem

Minimalistyczny, a zarazem przytulny. Taki jest ten nowoczesny dom. Zobaczcie, jak się prezentuje.

Ten nowoczesny, a zarazem przytulny dom powstał w wyniku przebudowy starego bliźniaka. W trakcie prac renowacyjnych wykopano piwnicę i zaadaptowano na pomieszczenie użytkowe. Rozbudowano również dwie podstawowe kondygnacje, powiększając ich powierzchnię w sumie o 7 metrów kwadratowych. Od południowej, nasłonecznionej strony, dodatkowo wygospodarowano miejsce na przyjemny dzieciniec. 

Wnętrze domu jest przestronne, z otwartą strefą dzienną zlokalizowaną na parterze. Wysoka i szeroka na całą ścianę zabudowa daje ogromne możliwości przechowywania domowych sprzętów i rupieci, umożliwiając tym samym utrzymanie schludnego, minimalistycznego wystroju wnętrza. Na lewo znajduje się elegancki salon, z kolei na prawo urządzono jadalnię. Strefy te oddziela efektowny panel, wykończony stalowymi panelami. 

W głębi strefy dziennej urządzono kuchnię, za którą schowano schody, prowadzące na górną kondygnację. Efektownie wyglądające schody zdają się lewitować w powietrzu, a rozświetla je słońce, wpadające przez okno dachowe i wędrujące wzdłuż całej klatki schodowej. Na drugiej kondygnacji z kolei urządzono 3 sypialnie, w tym dużą, małżeńską oraz przestronny salon kąpielowy. Piwnica to z kolei schowki oraz bawialnia. 

Wnętrze urządzone jest w minimalistyczny, nowoczesnym stylu, z przewagą gładkich powierzchni, dużą ilością szkła i stali. Brak tutaj zbędnych elementów dekoracyjnych, tekstylia są obecne jedynie w postaci tapicerowanych mebli w salonie. Nie oznacza to jednak, że w domu jest surowo i sterylnie. Elementem ocieplającym wizualnie wnętrze jest bogato zastosowane drewno - obecne zarówno na podłodze, jak i suficie wnętrza. 

Projekt: MU Architecture. 

Zdjęcia: Julien Perron-Gagné.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH