Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Salon został urządzony w minimalistycznym, oszczędnym stylu. Rolę dekoracji pełnią efektowne, ażurowe abażury lamp, które dzięki swojej formie nie obciążają przestrzeni. Projekt: Ramūnas Manikas, Valdas Kontrimas. Fot. Ramūnas Manikas.

Zobacz galerię [12 zdjęć]

Salon został urządzony w minimalistycznym, oszczędnym stylu. Rolę dekoracji pełnią efektowne, ażurowe abażury lamp, które dzięki swojej formie nie obciążają przestrzeni. Projekt: Ramūnas Manikas, Valdas Kontrimas. Fot. Ramūnas Manikas.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
04 lut 2017 12:07

Przytulne i eleganckie wnętrze. Mieszkanie w Kaliningradzie

Na opuszczonym poddaszu budynku w Kaliningradzie urządzono stylowe wnętrze. Ubrane w szlachetne materiały i uniwersalne kolory zachwyca ponadczasową elegancją.

Opuszczone poddasze zmieniono w niezwykle elegancki penthouse, w którym zamieszkała rodzina z dziećmi. Okazała, niespełna 300-metrowa powierzchnia otrzymała reprezentacyjną, ale też przytulną szatę.

Centralnym punktem mieszkania jest otwarta strefa dzienna, w obrębie której urządzono hol, kuchnią z jadalnią oraz przestronny, duży salon. Salon znajduje się w sercu mieszkania, niejako spajając poszczególne funkcje. Wzdłuż jego środka, można poprowadzić linię dzielącą poddasze na dwie części.

Strefa dzienna to kuchnia i sąsiadujące z nią pomieszczenia gospodarcze i łazienka dla gości. W części prywatnej zlokalizowano sypialnie i łazienki dla domowników. W tej strefie Pan i Pani domu mają swoją prywatną przestrzeń, azyl do relaksu, w którym znalazła się duża sypialnia małżeńska z bezpośrednim dostępem do łazienki dla dorosłych. Z sypialnią rodziców sąsiaduje pokój dla dwójki dzieci, położony także w bliskim sąsiedztwie drugiej łazienki.

Pomieszczeniom nadano luksusowy charakter. Atmosferę elegancji we wnętrzu buduje kombinacja kontrastujących barw i naturalnych materiałów. Wzrok przykuwają szczególnie ciemnobrązowe filary i belki stropowe wyeksponowane na tle białych ścian i sufitu. Podłogi wykończono pięknym, naturalnym drewnem w kolorze apetycznej czekolady. Panele ścienne oraz drzwi pokryto naturalnym fornirem, a wspomniane elementy konstrukcji budynku jak kolumny i belki stropowe, wykonano z ciemnego, klejonego drewna.

W przestrzeni kuchni i jadalni, dominują jasne tonacje. Białe meble kuchenne delikatnie odcinają się od tła, wyłożonego płytkami imitującymi kamień. Blat dużego stołu jadalnianego to już jednak nie imitacja, a prawdziwy, szlachetny materiał. Naturalne wykończenie mają także meble wypoczynkowe w salonie - wykonane z czarnej skóry korespondują i kontrastują z jasną skórą krzeseł w jadalni.

W mieszkaniu panuje elegancka, ale jednocześnie bardzo przytulna atmosfera. Chłód monochromatycznych połączeń, przełamuje bogato użyte drewno oraz tapicerowane meble.

Projekt: Ramūnas Manikas, Valdas Kontrimas.

Zdjęcia: Ramūnas Manikas.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH