Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W mieszkaniu znalazło się miejsce na aneks kuchenny, spory stół, a także wygodne miejsce na telewizor, z kolorowymi fotelami. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio

Zobacz galerię [10 zdjęć]

W mieszkaniu znalazło się miejsce na aneks kuchenny, spory stół, a także wygodne miejsce na telewizor, z kolorowymi fotelami. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Archiconnect.pl
22 sty 2018 15:54

Butelkowa zieleń w niewielkim mieszkaniu - zobacz klimatyczną aranżację

Naturalne drewno i butelkowa zieleń - te dwa znakomicie dopełniające się motywy zdominowały niewielki apartament z widokiem na góry.

Duża ilość drewnianych elementów nadaje mieszkaniu górski klimat. Ze względu na niewielką powierzchnię - lokal liczy tylko 32 m kw. - projektantka zrezygnowała z zastosowania klasycznych, dość ciężkich drewnianych bali na rzecz drobnych deseczek o zróżnicowanej grubości. W ten sposób na przeciwległych ścianach stworzono dwie przestrzenne zabudowy - deskowane okładziny "wspinają się" po ścianie, wchodząc aż na sufit. Są one symetryczne względem siebie – z jednej strony zabudowa otacza łóżko, z drugiej część jadalnianą. W ten sposób niejako spina całą przestrzeń mieszkania.

Wnętrza utrzymano w nieco ciemniejszej kolorystyce niż tradycyjne górskie chaty. Kuchnia w kolorze drewna i grafitu, została dyskretnie wkomponowana w przestrzeń. W części jadalnianej, nad stołem znalazło się miejsce dla ażurowej dekoracji, przywodzącej na myśl kwiatowe wycinanki i koronki. Nowoczesne oświetlenie podkreśla najważniejsze elementy wnętrza.

Obok ciepłej, brązowej barwy drewna dominują szarości. Całość ożywiają dodatki utrzymane w kolorach głębokiej, butelkowej zieleni: obicia foteli i krzeseł oraz miękkie poduszki. Naprzeciw okna, na ścianie przy łóżku, projektantka umieściła przepiękną tapetę z ciekawym wzorem. Ten fragment ściany otoczono drewnianą ramą, tworząc swego rodzaju obraz. Mocne, zielone akcenty kolorystyczne w postaci wzorzystej tapety ubarwiają też łazienkę, utrzymaną w stonowanych szarościach.

Zobacz fantastyczny dom w górskim klimacie

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH