Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Białe ściany pomieszczenia ubogaca obraz oraz nieregularny regał. Wisienkę na torcie stanowią wzorzyste poduszki oraz dywany. Fot. Studio BB Architekci

Zobacz galerię [17 zdjęć]

Białe ściany pomieszczenia ubogaca obraz oraz nieregularny regał. Wisienkę na torcie stanowią wzorzyste poduszki oraz dywany. Fot. Studio BB Architekci
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
12 wrz 2019 12:14

Dom w Gliwicach. Zobacz jak wygląda przed i po remoncie

Wnętrze domu jednorodzinnego w Gliwicach Żernikach z lat 90-tych wymagało remontu. Inwestorom zależało na przytulnych oraz rodzinnych wnętrzach połączonych z nowoczesnymi elementami.

Zadanie to powierzyli Pani architekt Barbarze Uherek-Bradeckiej, właścicielce pracowni architektonicznej Studio BB Architekci. 

Dom jest dwukondygnacyjny o nietypowym układzie. Architekt musiała zmierzyć się z nieregularną bryłą budynku oraz skosami na poddaszu. Na parterze znajduje się otwarta przestrzeń dzienna składająca się z salonu, jadalni oraz kuchni, łazienka dla gości, otwarta klatka schodowa.
Na piętrze budynku usytuowane są dwie sypialnie dziecięce, łazienka, sypialnia małżeńska z kolejną łazienką. W domu dominują drewniane panele podłogowe oraz jasne ściany.

Pomysł na kuchnię

Po wejściu do budynku uwagę zwraca przestronna, półotwarta kuchnia doświetlona dużym oknem. U wejścia Architekt zastosowała czarną farbę kredową, podkreślając rodzinny charakter przestrzeni. Jasne fronty szafek kontrastują z czarnymi subtelnymi uchwytami, lodówka została zabudowana.

Zobacz także: 20 szarych salonów. Zobaczcie jak mieszkają Polacy!

Ściany pomieszczenia pokryte są białą farbą oraz w dużej części cegłami przywodzącymi na myśl charakter włoskich kuchni, efekt wzmacnia również drewnopodobny blat kuchenny o ciepłej barwie.
Wśród dobranych dodatków dominuje biel oraz drewno. Ważną rolę spełniają świeże doniczkowe zioła oraz mała kolekcja win na tle ceglanej ściany, wyeksponowana w kierunku jadalni.

Salon i jadalnia

Rolę swoistego łącznika między kuchnią oraz jadalnią spełnia masywny betonowy blat wraz z wysokimi krzesłami barowymi na smukłych metalowych nogach.

W jadalni dominuje drewno – masywny stół znajduje się w samym środku pomieszczania. Otoczony wygodnymi szarymi fotelami oraz oświetlony trzema szklanymi lampami o nieco nowocześniejszym charakterze.

To Cię zainteresuje: Nowoczesna łazienka. 30 kolekcji płytek ceramicznych

Trzy przestronne okna Architekt ozdobiła roślinnością, oraz zasłonami, które swym kolorem subtelnie nawiązują do kolorystyki wnętrza. Jadalnia łączy się z równie eklektycznym salonem. W strefie łączącej można podziwiać duży pionowy obraz z wizerunkiem kobiety.

Miękka jasna zapraszająca sofa została zestawiona z delikatnym drewnianym stolikiem kawowym. Dwa charakterystyczne fotele o zupełnie innym charakterze- jeden, klasyczny w ciemnym morskim kolorze oraz drugi, wiszący ażurowy wyeksponowany na tle ceglanej ściany z drewnianą zabudową telewizyjną.

Białe ściany pomieszczenia ubogaca obraz oraz nieregularny regał. Wisienkę na torcie stanowią wzorzyste poduszki oraz dywany. Drewniana klatka schodowa została wzbogacona o charakterystyczny regał z patchworkowymi frontami oraz niebieską pufę wraz z drewnianym niewielkim stolikiem. Z regałem sąsiaduje wejście na taras. Przy strefie wejściowej ustawiona została jasna, pojemna szafa z lustrzanymi drzwiami. Całość oświetlona jest nietypowymi szklanymi lampami o nieregularnym kształcie.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH