Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Eklektyczne wnętrze na warszawskiej Sadybie. Projekt:  arch. Katarzyna Uziembło, Duet Studio. Fot. Duet Studio

Zobacz galerię [20 zdjęć]

Eklektyczne wnętrze na warszawskiej Sadybie. Projekt: arch. Katarzyna Uziembło, Duet Studio. Fot. Duet Studio
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
01 paź 2019 08:41

Eklektyczne wnętrze na warszawskiej Sadybie. Zobacz piękny projekt!

Sadyba do niedawna kojarzyła mi się z domem Lubiczów z popularnego serialu „Klan", który oglądałam w podstawówce, odwiedzając swoją Babcię po szkole. No właśnie.. do niedawna, bo jakiś czas temu miałam przyjemność projektować w tej warszawskiej dzielnicy, eklektyczną, kolorową i nietuzinkową przestrzeń. Tak zaczyna swoją opowieść o nowym projekcie arch. Katarzyna Uziembło z pracowni Duet Studio.

Mieszkanie ma około 65 m2, jest z lat 80 i należy do jednego właściciela, który mieszka tu „od zawsze”. Przestrzeń ta budzi więc wiele wspomnień i była dla naszego Klienta bardzo sentymentalna.

Mieliśmy więc nie lada wyzwanie!

Generalny remont, związany ze zmianą układu funkcjonalnego, przeprojektowaniem instalacji i pracami renowacyjnymi był żmudnym procesem ale bardzo satysfakcjonującym.

Mieszkanie jest przestronne, bo składa się z kuchni otwartej na salon, sypialni z garderobą, dużej łazienki z prysznicem i domowego biura. Już od progu możemy zauważyć wiele nawiązań do różnych stylów w architekturze. Jest trochę industrialnie, a trochę retro, możemy też poczuć klimat lat 70, czy 80.

Nie zamykamy się tu na jeden konkretny styl. W mieszkaniu udało się „uratować” stary, oryginalny parkiet ułożony we wzór koszykowy, jakże popularny gdy byłam małym dzieckiem. Nie możemy nie zauważyć kolorów w tej przestrzeni. Szmaragdowa sofa, musztardowy fotel do czytania i w końcu granatowa zabudowa kuchenna pięknie korespondują ze złotymi dodatkami. Dla przełamania kolorowych elementów zastosowaliśmy płyty imitujące beton, które nadają przestrzeni industrialny sznyt.

Zobacz także: Mały salon. 15 przykładów aranżacji

W przedpokoju wykorzystaliśmy patent z dużym fazowanym lustrem, w którym pięknie odbija się strefa dzienna. Sypialnia jest kontynuacją ciemniejszych, granatowych barw, które wzbogaciliśmy o butelkową zieleń i złote dodatki. Welurowe, tapicerowane łóżko, na tle geometrycznej tapety to centrum tego pomieszczenia. Biała zabudowa meblowa jest miejscem na książki i bibeloty. Naszym ulubionym „kątem” w tym pomieszczeniu jest ściana z komodą ze złotymi elementami i okrągłym lustrem, która kontrastuje z zielenią.

Łazienka jest duża, bo powstała z połączenia dwóch pomieszczeń. Mamy tu miejsce na wygodny prysznic w marmurowym wykończeniu, a także wiele schowków do przechowywania. Wisienką na torcie tej przestrzeni jest drewniana komoda pod umywalkę, na tle morskiej mozaiki, w kształcie rybiej łuski.

W mieszkaniu znalazła się też przestrzeń do pracy. Pokój utrzymaliśmy w kolorystyce szałwiowej zieleni. Nie zabrakło tu też granatu i szarości.

Tekst: arch. Katarzyna Uziembło z pracowni Duet Studio

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH