Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Strefę dzienną tworzy aneks kuchenny, połączony z jadalnią i - w dalszym rzędzie - z salonem. Oszczędna aranżacja przestrzeni została udekorowana pojedynczymi detalami, nie przytłaczającymi wnętrza. Ton nadają jej ściana imitująca beton, w której estetycznie schowano drzwi do łazienki, komiksowa grafika oraz tekstura z mapą świata w czarnym kolorze. Projekt i zdjęcia: Brain Factory.

Zobacz galerię [11 zdjęć]

Strefę dzienną tworzy aneks kuchenny, połączony z jadalnią i - w dalszym rzędzie - z salonem. Oszczędna aranżacja przestrzeni została udekorowana pojedynczymi detalami, nie przytłaczającymi wnętrza. Ton nadają jej ściana imitująca beton, w której estetycznie schowano drzwi do łazienki, komiksowa grafika oraz tekstura z mapą świata w czarnym kolorze. Projekt i zdjęcia: Brain Factory.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
27 marz 2015 09:01

Jasne, optymistyczne wnętrze

Właściciele mieszkania to urodzeni podróżnicy. Do wnętrza zaprasza malezyjski las bambusów, a ze ścian witają napisy w różnych językach.

Właściciele tego mieszkania to ludzie lubiący podróżować, urodzeni odkrywcy, ciągle poszukujący nowych wrażeń i miejsc do odwiedzenia. Architekci z pracowni Brain Factory postanowili uchwycić tę cechę swoich klientów i przenieść ją do wystroju mieszkania, którego projekt zyskał wymowną nazwę Travel House.

Centrum mieszkania stanowi duża strefa dzienna, w obrębie której urządzono kuchnię z jadalnią oraz kącik wypoczynkowy. Sąsiadują z nią dwie łazienki - jedna mniejsza, kompaktowa, druga większa z dwiema umywalkami i wanną. W głębi mieszkania po prawej stronie znajduje się także sypialnia małżeńska oraz gabinet, w którym swobodnie mogą pracować dwie osoby.

Zgodne ze współczesnymi standardami rozplanowanie pomieszczeń to jednak nie to, co wyróżnia to lokum na tle wielu innych nowoczesnych, modnych wnętrz. Elementem, nadającym mu nietuzinkowość jest spersonalizowany charakter dekoracji. W przedpokoju, od progu witają nas... zielone bambusy. Przywiezione z Malezji, zmieniają ciąg komunikacyjny pomiędzy poszczególnymi pomieszczeniami w egzotyczny las. Wrażenie obcowania z naturą potęguje drewniana, dębowa podłoga oraz białe kamienie ułożone w miejscach, z których "wyrastają" gałęzie. 

Ściany w salonie udekorowano w oryginalny sposób - pokryto je teksturą, ułożoną tak aby odzwierciedlić kształt mapy świata. Poszczególne państwa zaznaczone są swoimi nazwami, zapisanymi w językach, jakimi posługują się ich mieszkańcy. 

Całość aranżacji wnętrza ma bardzo lekki, dodający energii charakter. Dominują tutaj jasne kolory i wizualny porządek. Wszelkie szafki, półki i schowki zostały ukryte za gładką zabudową, drzwi z ukrytymi ościeżnicami, chowają się w ścianach, a duże lustro w przedpokoju powiększa wizualnie przestrzeń, duplikując przy okazji zielony malezyjski las, który zdaje się dzięki niemu, okalać cały korytarz. 

Projekt i zdjęcia: Marco Marotto, Paola Oliva, Brain Factory.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • Ola, 2015-03-31 13:08:19

    Z tym betonem ciekawe połączenie, choć na 100% nie jestem przekonana czy akurat do tego wnętrza pasuje... ale co kto woli ;) Tak czy siak to jest fajny motyw, szczególnie przy typowym betonie architektonicznym. Oczywiście tu ma znaczenie technika, materiały jak cement itp. ale moim zdaniem dla efektu warto ;)

POLECAMY W SERWISACH