Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wnętrze zwraca uwagę finezyjnym połączeniem starego z nowym. Sercem mieszkania jest salon otwarty na kuchnię z jadalnią i strefę wypoczynku. Elementem mającym ogromny wpływ na odbiór przestrzeni jest tu nowoczesne oświetlenie. Zostało tak zaprojektowane, aby precyzyjnie tworzyć sceny świetlne podkreślające klimat mieszkania poprzez wyeksponowanie jego poszczególnych elementów. Fot. Hamish Cox

Zobacz galerię [13 zdjęć]

Wnętrze zwraca uwagę finezyjnym połączeniem starego z nowym. Sercem mieszkania jest salon otwarty na kuchnię z jadalnią i strefę wypoczynku. Elementem mającym ogromny wpływ na odbiór przestrzeni jest tu nowoczesne oświetlenie. Zostało tak zaprojektowane, aby precyzyjnie tworzyć sceny świetlne podkreślające klimat mieszkania poprzez wyeksponowanie jego poszczególnych elementów. Fot. Hamish Cox
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
16 maj 2017 10:16

Klasyczne wnętrze: zobacz ciekawą metamorfozę

To mieszkanie w zabytkowej, warszawskiej kamienicy, w którym doskonale odnalazł się również nowoczesny design. Co ważne - jedno wcale nie wyklucza drugiego.

Kolejnym ważnym argumentem przemawiającym za wyborem właśnie kanapy Le Noir był fakt, że poszczególne jej moduły można ze sobą dowolnie komponować i przestawiać, a przez to kreować przestrzeń. Całość strefy salonowej uzupełniają czarny stolik na finezyjnie powyginanych nóżkach z cienkiej stali, wygodny fotel również na metalowej, lekkiej podstawie oraz czarny, prosty regał. Wnętrze ociepla drewno krzeseł w jadalni, ściana z surowej starej cegły oraz wisząca szafka.

Sceny świetlne

Elementem mającym ogromny wpływ na odbiór przestrzeni jest tu nowoczesne oświetlenie. Zostało tak zaprojektowane, aby precyzyjnie tworzyć sceny świetlne podkreślające klimat mieszkania poprzez wyeksponowanie jego poszczególnych elementów. Geometryczne, ażurowe kształty czarnych lamp Wireflow nad stołem w jadalni przyciągają wzrok nawet w dzień, dodając charakteru całemu pomieszczeniu.

Sypialnia z niespodzianką

Do intymnej strefy mieszkania wchodzi się przez otoczone lustrem drzwi ukryte w ramie z wielką fotografią Richarda Avedona z 1957 r. Za nimi mieści się sypialnia z otwartą strefą kąpielową. Z jednej strony pokoju, na dębowych deskach ustawiono wielkie łoże z miękkim zagłówkiem, a z drugiej owalną wannę oraz natrysk z deszczownicą ogrodzony taflami szkła.

Ściany i podłogę w tej części pomieszczenia pokryte są białym spiekiem kwarcowym. Kontrastują z nim czarne baterie łazienkowe Zucchetti oraz geometryczna konstrukcja podtrzymująca szklaną osłonę prysznica. Umieszczenie strefy kąpielowej w sypialni było dość odważnym i kontrowersyjnym posunięciem. Projektantka pomyślała jednak o łazience dla gości z prysznicem, tuż obok salonu.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • Kasia, 2018-05-30 07:01:20

    Niesamowita nowoczesna zaudowa. Serce sie raduje kiedy widze wykorzystanie drewna we wnetrzu. Choc poczatkowo jest to wieksza inwestycja, to drewno starzeje sie z klasa i kazdego dnia wyglada jeszcze lepiej..... czego oczywiscie nie mozna powiedziec nawet o najlepszej plycie. Caly projekt bardzo w naszym guscie, ale chyba naroznik wybralisbysmy inny. Kedr wokol poduszek nie dokonca na sie podoba, ale nie razi w oczy. Wiadomo co czlowiek to inny gust.
    pozdrawiam

POLECAMY W SERWISACH