Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Matowa zabudowa kuchenna pięknie eksponuje szafki wykończone na połysk. Połyskujące powierzchnie działają niczym tafle lustra i optycznie powiększają wnętrze. W zakamarku zabudowy, na granicy kuchni z holem zaplanowano półkę na dekoracyjny wazon. Ten fragment mebli zaakcentowano wyróżniającą się na tle szarości bielą. Projekt: Saje Architekci. Fot. foto&mohito.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Matowa zabudowa kuchenna pięknie eksponuje szafki wykończone na połysk. Połyskujące powierzchnie działają niczym tafle lustra i optycznie powiększają wnętrze. W zakamarku zabudowy, na granicy kuchni z holem zaplanowano półkę na dekoracyjny wazon. Ten fragment mebli zaakcentowano wyróżniającą się na tle szarości bielą. Projekt: Saje Architekci. Fot. foto&mohito.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
13 lip 2016 08:52

Kolorowe i nowoczesne wnętrze dla małżeństwa

Właściciele mieszkania chcieli, aby było w nim przestronnie, nowocześnie i kolorowo. Powstało jasne wnętrze, któremu architekci nie poskąpili barwnych akcentów.

Projekt mieszkania zyskał nazwę "komiksowo", która najlepiej oddaje charakter wnętrza. Na 79 metrach kwadratowych nie brak kolorowych elementów - czy to w postaci fotografii nad blatem kuchennym, czy w formie czerwonej kanapy w salonie. 

Centrum mieszkania stanowi przestronna strefa dzienna. Tworzą ją kuchnia, jadalnia oraz salon. Spójność otwartej przestrzeni podkreśla jednorodna podłoga we wszystkich pomieszczeniach. Wykończono ją jasną posadzką żywiczną, która tworzy dużą, gładką, połyskującą taflę, optycznie powiększającą wnętrze. 

W kuchni dominuje nowoczesna stylistyka. Meble kuchenne mają gładkie, proste fronty bez uchwytów. Powierzchnie wysokiej zabudowy kuchennej są matowe i utrzymane w jasnym odcieniu szarości, podczas gdy szafki kuchenne są ciemniejsze i wykończone na połysk. Szarą aranżację ożywia motyw czerwonych maków, wyeksponowanych na czarno-białym tle fotografii nad blatem kuchennym. 

Barwnych akcentów nie brak również w salonie. Najbardziej widocznym kolorowym elementem jest tutaj czerwona kanapa oraz wielobarwny dywan na podłodze i stolik kawowy o fantazyjnym kształcie i jasnoróżowym kolorze. Miks czerwieni, bieli i szarości znajdziemy również w łazience oraz holu.

Tam także zachwyci nas jeden z najbardziej efektownych elementów dekoracyjnych wnętrza. Ścianę w przedpokoju pokrywa grafika, przedstawiająca kontury rozgałęzionych drzew, zaakcentowanych plamami w wyrazistej czerni i czerwieni. Wnętrze od progu wita nas graficznym charakterem, żywym kolorem i świeżym klimatem. 

Projekt: Saje Architekci.

Zdjęcia: foto & mohito.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH