Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Od strony ogrodu zastosowano wiele przeszkleń, ukazujących piękno natury oraz zapewniających odpowiednie doświetlenie domu. Projekt: Studio.O. organic design

Zobacz galerię [8 zdjęć]

Od strony ogrodu zastosowano wiele przeszkleń, ukazujących piękno natury oraz zapewniających odpowiednie doświetlenie domu. Projekt: Studio.O. organic design
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Archiconnect.pl
08 marz 2018 15:31

Komfortowy dom blisko natury - zobacz piękny projekt

Podstawowe założenia leżące u podstaw projektu jednorodzinnego domu w Wesołej miały na celu zapewnienie domownikom spokoju, intymności i bliskiego kontaktu z naturą. Dlatego od frontu budynek wykończono ślepą elewacją.

Otoczony zielenią dom to miejsce idealne dla miłośników obcowania z pięknem przyrody. Duża ilość przeszkleń od strony ogrodu, pozwala podziwiać i cieszyć się pięknem natury. Sprawia też, że wnętrza domu są odpowiednio doświetlone.

Bryłę parterowego budynku zaprojektowano w stylu modernistycznym. Opiera się ona na układzie prostokątnych modułów składających się w kształt litery H. Sylwetka domu nie dominuje, lecz delikatnie zarysowuje się nad prostokątną, wydłużoną działką. Elewacja została wykończona białym tynkiem mineralnym oraz płytami fasadowymi z naturalnej okleiny drewnianej - Pale.

Wnętrze domu dzieli się na 3 strefy funkcjonalne: wejściową, centralno-dzienną i nocno-sypialnianą. W strefie wejściowej znajduje się hall połączony z przestronną kuchnią oraz toaletą, garderobą i wejściem do garażu. Centralna część domu to utrzymana w ciepłych, jasnych barwach strefa dzienna z salonem i jadalnią. Jest to pomieszczenie przez które przebiega komunikacja do wszystkich pozostałych części domu i ogrodu. Umieszczenie strefy wypoczynkowej na tyłach budynku to ogromny atut tej koncepcji projektowej, zapewniający intymność domownikom i chroniący ich przed hałasem ulicy. Do sypialni i przynależnej do niej łazienki, prowadzi dodatkowe przejście przez gabinet. Pomiędzy sypialnią a pokojami na przeciwko, znajduje się łazienka główna.

Projekt: Studio.O. organic design

Zobacz 20 najlepszych projektów 2017 roku. Te domy podobały się czytelnikom najbardziej

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH