Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Projekt: Monika Buśko-Kuś. Fot. Concept - Architektura Wnętrz

Zobacz galerię [5 zdjęć]

Projekt: Monika Buśko-Kuś. Fot. Concept - Architektura Wnętrz
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
18 paź 2018 11:31

Królestwo bieli - jasne, przestronne wnętrze

Kluczem aranżacji mieszkania w Kołobrzegu okazało się takie zaplanowanie strefy dziennej, by zmieściła się tu otwarta kuchnia, jadalnia oraz część wypoczynkowa z kanapą i telewizorem. Priorytetem była funkcjonalność.

Choć całkowita powierzchnia mieszkania wynosi 72 m kw., część dzienna zajmuje stosunkowo niewielką przestrzeń: 25 m kw. Funkcjonalne wyodrębnienie poszczególnych stref i urządzenie ich w taki sposób, aby nie przytłoczyć wnętrza, nie było więc łatwym zadaniem.

Skutecznym zabiegiem okazało się ograniczenie kolorystyki do bieli i jej odcieni. Tę decyzję projektantka i inwestorka podjęły wspólnie. Na białym tle wyraźnie odcina się słoneczne słomkowe drewno posadzki oraz pokryta fornirem ściana telewizyjna. Piękny klon "ptasie oczko" to niecodzienny element dekoracyjny wnętrza, który pozwolił wyeksponować oryginalną, białą półkę z wkomponowanym telewizorem.

Łazienka oraz toaleta stanowią dwa osobne pomieszczenia, lecz mimo dzielącej je ściany, tworzą jedność. Bardzo mała powierzchnia, wymagała od projektantki umiejętności zaaranżowania przestrzeni w taki sposób, by pogodzić funkcję z estetyką. Motyw fotografii znanego artysty Pietro de Filippi podnosi wartość estetyczną wnętrza, a lustra tworzą głębię i iluzję obrazu.

Zobacz też: Mieszkanie dla rodziny - piękne i funkcjonalne wnętrza

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH