Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Podstawową kolorystkę miała stanowić biel i ciepły odcień drewna, uzupełnione kontrastującymi, mocniejszymi akcentami. Projekt i zdjęcia: Magdalena Miszczyk-Tatara.

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Podstawową kolorystkę miała stanowić biel i ciepły odcień drewna, uzupełnione kontrastującymi, mocniejszymi akcentami. Projekt i zdjęcia: Magdalena Miszczyk-Tatara.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
25 wrz 2019 09:06

Metamorfoza 50-metrowego mieszkania - zobacz jasne, przytulne wnętrze

Inwestorzy postawili przed projektantką: Magdaleną Miszczyk-Tatarą zadanie przekształcenia ich 50-metrowego mieszkania w bloku z wielkiej płyty w jasne, przestronne wnętrze.

Generalny remont miał na celu nie tylko dostosowanie wystroju do aktualnych trendów, ale także zmianę układu funkcjonalnego, tak by odpowiadał obecnym potrzebom właścicieli. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom niewielkie mieszkanie stało się przestronne i podzielone na czytelne strefy.

Zobacz też inne projekty tej pracowni

Kluczowym elementem dla uzyskania oczekiwanego efektu okazało się wyburzenie ściany oddzielającej salon od przedpokoju. Zabieg ten pozwolił optycznie powiększyć przestrzeń, a zastosowana kolorystyka i różnorodne materiały czytelnie wydzielają część salonu i strefę wejściową. Dodatkowym zadaniem, jakie inwestorzy postawili przed architektką było wygospodarowanie przestrzeni na kącik do pracy. Biurko wraz minimalną z przestrzenią biurową zostało wydzielone z części salonu, tak aby nie zakłócało codziennego funkcjonowania domowników.

To też Cię zainteresuje: Wygodne mieszkanie: przytulne, jasne wnętrze

Właściciele mieszkania zdecydowali się pozostawić kuchnię w jej pierwotnym miejscu. Granatowe meble nie przytłoczyły wnętrza ze względu na jasną kolorystykę ścian i podłogi. Wielkość pomieszczenia pozwoliła na wstawienie niewielkiego stolika, przy którym domownicy mogą wspólnie spożywać posiłki. Sypialnia dostępna od strony wąskiego korytarza jest oazą domowników, niewidoczną dla gości spędzających czas w salonie.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • G, 2019-09-25 22:40:43

    Skąd stół?

POLECAMY W SERWISACH