Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W salonie wygospodarowano miejsce na niewielki kącik do pracy. Projekt: RS+ Architekci. Fot. Tomasz Zakrzewski.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

W salonie wygospodarowano miejsce na niewielki kącik do pracy. Projekt: RS+ Architekci. Fot. Tomasz Zakrzewski.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
10 lut 2015 10:59

Nieduże mieszkanie w bloku. Zobacz jak wygląda po remoncie

Mieszkanie w Krakowie przeszło gruntowny remont, w trakcie którego całkowicie zmieniono rozkład pomieszczeń. Wnętrze zyskało nowoczesny charakter i... szklaną łazienkę.

Średniej wielkości mieszkanie o metrażu 52 metrów kwadratowych zaprojektowane było w oparciu o tradycyjny podział przestrzeni. Po wejściu wchodziło się do przedpokoju, prowadzącego po jednej stronie do mniejszego pokoju, po drugiej do pokoju dziennego, który sąsiadował z łazienką. Na wprost wejścia znajdowała się natomiast kuchnia. 

W 2007 roku architekt Robert Skitek, we współpracy z Robertem Wilczokiem, Pauliną Wieczorek i Michałem Lisińskim, odmienili oblicze tego tradycyjnie rozplanowanego wnętrza, nadając mu bardziej nowoczesny ton. Wyburzono ściankę działową pomiędzy pokojem a kuchnią, łącząc ze sobą pomieszczenia w otwartą przestrzeń. Objęła spory aneks kuchenny, jadalnię i salon. Z kolei tam gdzie niegdyś znajdował się pokój dzienny, urządzono sypialnię małżeńską. 

Imponującą metamorfozę przeszła łazienka. Tutaj również wyburzono część przegród, zastępując je dużymi, przeźroczystymi przeszkleniami. Do powstałego nowoczesnego salonu kąpielowego, prowadzą szklane drzwiczki, a strefę prysznica z dwóch stron okalają szklane ścianki, co sprawia, że jest widoczna z poziomu sypialni małżeńskiej. 

Tak przeszklona łazienka dodała lekkości całemu wnętrzu, a sama zyskała optycznie na metrażu. Przeszklone ściany wraz z dużą taflą lustra na jednej ze ścian, wizualnie powiększają wnętrze - nie tylko samej łazienki, ale i sąsiadujących z nią przestrzeni. 

Projekt: Robert Skitek, RS+ architekci.

Zdjęcia: Tomasz Zakrzewski, archifolio.pl.

 

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • darte, 2015-02-15 00:27:24

    No bardzo mi się to podoba. Nie tylko na tej serii foto, ale na wszystkich wnętrzarskich stronach : lustra, tafle szkła, otwarte wnętrza....A kto tu sprząta ?

POLECAMY W SERWISACH