W jednym pomieszczeniu połączono funkcję pokoju dziennego i sypialni. Jest tutaj miejsce na wypoczynek (sofa z funkcją spania), dwa duże lustra, powiększające optycznie wnętrze i pozwalające właścicielce ćwiczyć jogę oraz ściana z pojemną zabudową i TV. Projekt i wizualizacje: Geometrium Design Studio.

Zobacz galerię [12 zdjęć]

Autor: Anna Sołomiewicz
10 sie 2015 15:03

Nowoczesne, eleganckie mieszkanie w Moskwie

Nowoczesne, eleganckie mieszkanie urządzono w jasnej palecie kolorów. Wspólnie z panującym wizualnym porządkiem optycznie powiększają one wnętrze.

Właścicielka mieszkania na przedmieściach Moskwy to młoda kobieta, która pragnęła aby jej lokum było nowoczesne i funkcjonalne. Architekci z pracowni Geometrium zaplanowali wnętrze odpowiadające życzeniom klientki oraz uwzględniające jej styl życia i związane z nim potrzeby. Tak powstał projekt LC Snigeri.

Centrum mieszkania jest kuchnia otwierająca się na salonik, od którego oddziela ją niewielki półwysep ze strefą gotowania. Mebel pełni również funkcję domowego baru - założeniem projektu było bowiem stworzenie zintegrowanej przestrzeni dziennej, w której właścicielka może podejmować gości i bawić ich rozmową, przygotowując jednocześnie posiłki. 

Strefę dzienną przeniesiono również do jeszcze jednego pomieszczenia, łącząc drugi salon z sypialnią. Zamiast tradycyjnego łóżka zaplanowano sofę z funkcją spania, która została usytuowana na przeciw ściany z TV. Tutaj właścicielka nie tylko wypoczywa, ale również może przyjmować gości, oglądać z nimi telewizję, a gdy jest sama.. ćwiczyć jogę przed jednym z dwóch dużych luster zamontowanych na frontach drzwi zabudowy wokół telewizora. 

Z sypialni można również przejść bezpośrednio do garderoby, którą estetycznie schowano ścianie, za drzwiami wykończonymi fornirem, harmonizującym z okładziną na całej powierzchni wokół drzwi. Nie są to jedyne drzwi chowające się w ścianie - drzwi wejściowe do sypialni również zlicowano ze ścianą i dopasowano do pokrywającej ją śnieżnej bieli w przedpokoju. 

W całym mieszkaniu panuje konsekwencja stylistyczna - te same materiały i kolory przewijają się we wszystkich pomieszczeniach, tworząc harmonię oraz optycznie zacierając granicę pomiędzy poszczególnymi funkcjami. Wspólnym mianownikiem jest mnóstwo estetycznie rozplanowanych schowków, które nie zaburzają przestrzeni i zapobiegają wrażeniu nieporządku. Jasne barwy i dużo luster optycznie powiększają niewielkie lokum. 

Projekt i wizualizacje: Pavel Gerasimov i Alexey Ivanov / Geometrium Design Studio

 

 

WASZE KOMENTARZE (2)

DODAJ KOMENTARZ
  • Alex Geometrium, 2015-09-22 13:00:57

    dzięki
  • Lola, 2015-08-11 11:51:45

    Robi wrażenie.Mnie zainspirowała do poszukiwań ciekawych innowacyjnych trendów oferta betonu architektonicznego. Wygląda to wyjątkowo oryginalnie na tle typowych i standardowych wystrojów wnętrz.

POLECAMY W SERWISACH