Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Salon, kuchnia i jadalnia tworzą wspólną otwartą open space. Przestrzeń spajają jednorodna podłoga i fototapeta na ścianie. Za narożnikiem zlokalizowano panel 3D przedstawiający mapę świata - w każdym elemencie aranżacji odczuwa się międzynarodowy charakter. Projekt: Saje Architekci, współpraca Aleksandra Nowakowska. Fot. foto&mohito.

Zobacz galerię [15 zdjęć]

Salon, kuchnia i jadalnia tworzą wspólną otwartą open space. Przestrzeń spajają jednorodna podłoga i fototapeta na ścianie. Za narożnikiem zlokalizowano panel 3D przedstawiający mapę świata - w każdym elemencie aranżacji odczuwa się międzynarodowy charakter. Projekt: Saje Architekci, współpraca Aleksandra Nowakowska. Fot. foto&mohito.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
03 lis 2014 08:58

Nowoczesne i kolorowe mieszkanie w Gdyni

Energetyzujące i optymistyczne. Takie właśnie jest mieszkanie w Gdyni, któremu architekci z pracowni Saje Architekci nadali wdzięczną nazwę "zielono mi".

Nieopodal Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, w sąsiedztwie natury i zieleni powstało mieszkanie, które swoją aranżacją komponuje się z otaczającym je krajobrazem. Stworzony przez pracownię Saje Architekci projekt "zielono mi" czerpie obficie z naturalnych kolorów i motywów. 

W harmonii z naturą

Zieleń jest bowiem - obok brązów - jednym z najczęściej występujących kolorów w aranżacji mieszkania. Szczególnie widoczna jest w dziennej przestrzeni otwartej, gdzie zielone są fronty szafek kuchennych, elementy fototapety na ścianie oraz tekstylia w salonie. Zielono jest również w łazience, gdzie głównym elementem dekoracyjnym przyciągającym wzrok jest piękna fototapeta z motywem brzóz porastających zieloną, soczystą trawę. 

Wszędobylskiej zieleni towarzyszą elementy nawiązujące do drewna. Na podłogach położono laminowane panele w kolorze jasnego drewna, w kuchni biel i zieleń ocieplono drewnianą zabudową i stołem. W łazience płytki imitujące drewno ułożono wokół wanny, nadając strefie kąpieli charakter ekskluzywnego salonu kąpielowego. 

Przestrzeń otwarta... na świat

We wnętrzu panuje kosmopolityczny klimat. Ściany w przedpokoju, salonie i kuchni pokrywa fototapeta z oryginalnym motywem. Na ścianach widnieją dziesiątki nazw stolic różnych Państw świata: od Moskwy po Rio. Aranżację tą dopełniają zegary naścienne, wiszące przy wejściu do kuchni, wskazujące czas w trzech różnych miejscach: Gdyni, Nowym Jorku i Bombaju.

Za kompletem wypoczynkowym w salonie zlokalizowano panel 3D, na którym wyeksponowano białą mapę kontynentów, uwydatnioną przez szare tło. Wnętrze idealnie odzwierciedla wiek i nastawienie do świata zamieszkujących je młodych domowników. 

Projekt: Saje Architekci, współpraca Aleksandra Nowakowska.

Zdjęcia: foto&mohito.

WASZE KOMENTARZE (2)

DODAJ KOMENTARZ
  • Tomasz, 2014-11-07 09:23:44

    O tak! Można spokojnie się od... wśród brzózek...
  • agusia, 2014-11-04 17:44:59

    Łazienka cudo!

POLECAMY W SERWISACH