Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W salonie ożywiającymi elementami są żółte półki we wnękach przy oknach oraz grafika na ścianie. Projekt i zdjęcia: musk collective design.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

W salonie ożywiającymi elementami są żółte półki we wnękach przy oknach oraz grafika na ścianie. Projekt i zdjęcia: musk collective design.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
14 lis 2016 09:57

Nowoczesne mieszkanie w Katowicach ożywione kolorem

Funkcjonalne i nowoczesne, nie pozbawione jednak osobistych akcentów. Takie jest mieszkanie młodych, aktywnych właścicieli.

Głównym założeniem projektu było maksymalne otwarcie wnętrza, tak by dodać mu możliwie jak najwięcej przestrzenności. Aby osiągnąć ten efekt, architekci zdecydowali się wyburzyć jedną ze ścian działowych i tym samym powiększyć powierzchnię strefy dziennej, obejmującej salon, niewielką, ale funkcjonalną kuchnię i znajdującą się pomiędzy nimi jadalnię.

To co zwraca uwagę w tym wnętrzu to dużo praktycznych półek, wkomponowanych w zabudowę. Służą one przechowywaniu książek, które są wielką pasją domowników. Kolejny osobisty akcent to wyklejana grafika w sypialni, nawiązująca do londyńskiego metra. Właściciele mieszkania często podróżują do stolicy Wielkiej Brytanii, a napis Mind the Gap, zaczerpnięty z ostrzeżenia namalowanego na peronie, nawiązuje do przyjemnych wspomnień z podróży.

Wnętrze jest jasne i pełne światła. To zasługa położenia mieszkania, wyeksponowanego na promienie słoneczne, ale także zastosowanych kolorów i stolarki okiennej. Okna są duże, pozbawione szprosów, przez co wpuszczają do wnętrz dużo naturalnego światła, a białe ściany, dodatkowo je odbijają.

Dominującą kolorystykę, w której przeważa biel i szarości, wzbogacono mocniejszymi czarnymi akcentami w postaci geometrycznego wzoru na dywanie w salonie, epoksydowej podłogi i czarnej farby tablicowej w korytarzu. Ożywiającymi akcentami są natomiast detale w kolorze żółtym i turkusowym, które pięknie wieńczą całą aranżację.

Projekt i zdjęcia: musk collective design.

 

 

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH