Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Przestronny, otwarty na kuchnię i jadalnię, salon jest urządzono w nowoczesnym stylu. Projekt: Agnieszka Hajdas-Obajtek. Fot. Bartosz Jarosz

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Przestronny, otwarty na kuchnię i jadalnię, salon jest urządzono w nowoczesnym stylu. Projekt: Agnieszka Hajdas-Obajtek. Fot. Bartosz Jarosz
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
30 paź 2016 10:33

Nowoczesne mieszkanie w kolorze kawy z mlekiem

Właściciele tego mieszkania w gdyńskim apartamentowcu to młodzi ludzie, którym zależało na tym, aby ich pierwsze cztery kąty były wytworne, ale i przytulne.

Młodość rządzi się własnymi prawami. Szukając swojego miejsca na ziemi młodzi inwestorzy postawili na przestronne mieszkanie w wielopiętrowym apartamentowcu w Gdyni: na ostatniej kondygnacji – z dużym tarasem, widokiem na las. Pragnęli, by ich pierwsze „gniazdko” było ciepłe i przytulne, ale też wytworne.

Wybór lokalizacji przesądził zaś o jego nowoczesnym charakterze. Wystarczyło tylko nadać marzeniom realną formę. Stąd do współpracy przy wystroju wnętrza zaproszono arch. Agnieszkę Hajdas-Obajtek, której projekty cechuje wyszukana elegancja, ubrana w wysublimowane, lecz nowoczesne kształty. To ona sprawiła, iż ponad 90-metrowe wnętrze emanuje swoistym ciepłem, jednocześnie zachwycając wytwornością. Wszystko to za sprawą stonowanej kolorystyki, gry świateł oraz naturalnych materiałów. Realizując projekt wnętrza architekt postawiła na kolor kawy z mlekiem w półmacie oraz głęboką czerń w połysku.

Jasne kolory we wnętrzach spra-wiają, że czujemy się pogodnie i pozytywnie – opowiada Agnieszka Hajdas-Obajtek. Wnętrza tego mieszkania, mimo nowoczesnego charakteru, są ciepłe w odbiorze. Ciemny kolor występuje tu jedynie jako akcent budujący kontrast. Zastosowane kolory są spokojne, wyciszające, pogodne a jednocześnie, dzięki akcentom czerni, całość jest bardzo elegancka. Wybór okazał się trafiony, tym bardziej, że barwy te przypadły do gustu także inwestorce, która miała określoną wizję wystroju swojego wnętrza.

Wizytówką domu jest przedpokój. Jego ściany zdobi piękna wytłaczana tapeta w kolorze brązowym, której struktura imituje pluszową tkaninę. Przy wejściu znajduje się duża szafa w kolorze kawy z mlekiem ozdobiona eleganckim pasem lustra oraz wykonane na zamówienie siedzisko, którego oparcie stanowi tkaninowe pikowanie ścienne (w tej samej tonacji kolorystycznej). A to tylko preludium do tego, co napotkamy w środku.

Sam salon jest urządzony nowocześnie. Przestronny, otwarty na kuchnię i jadalnię, dodatkowo został optycznie powiększony o duży, przyległy taras z wypoczynkiem i pięknym widokiem. Zależało nam na otwartej przestrzeni dziennej łączącej salon z jadalnią i kuchnią – mówi architekt. Stąd pokój dzienny, oprócz niestandardowej, nieco podwyższonej wysokości, posiada duże okna od podłogi do sufitu, które wraz z jasną tonacją barw potęgują efekt przestrzenności. Dzięki łagodnej kolorystyce oraz licznym tkaninowym strukturom salon jest ciepły i przytulny. Atmosferę podgrzewa także nowoczesny w formie biokominek, zamontowany tuż obok telewizora. Płonący w nim ogień można podziwiać zarówno z designerskiej sofy (BoConcept), jak i klasycznego fotela Archibald (Poltrona Frau).

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH