Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Dzięki obniżeniu części dachu i przeszkleniu fragmentu ściany pod sufitem domownicy mogą obserwować dzieci bawiące się na tarasie. Projekt: Scenario Architecture. Fot. Matt Clayton.

Zobacz galerię [11 zdjęć]

Dzięki obniżeniu części dachu i przeszkleniu fragmentu ściany pod sufitem domownicy mogą obserwować dzieci bawiące się na tarasie. Projekt: Scenario Architecture. Fot. Matt Clayton.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
24 marz 2016 11:01

Nowoczesne wnętrze: jasny dom po remoncie

Trzyosobowa rodzina dysponowała domem, który jednak wymagał remontu i dostosowania go do potrzeb domowników. Po pomoc zwrócili się do architektów z pracowni Scenario Architects.

Architekci za cel postawili sobie wykorzystanie do maksimum dziennego światła oraz stworzenie przestrzeni dla interakcji domowników. Ważnym aspektem projektu była również zieleń na zewnątrz, którą domownicy mogliby widzieć spoglądając z wnętrza domu.

Realizacja wszystkich założeń zaowocowała jasnym, nowoczesnym wnętrzem, którego sercem jest otwarta strefa dzienna. Z jej poziomu inwestorzy mogą podziwiać zieleń, rosnącą na tarasie na dachu budynku. Stało się to możliwe dzięki obniżeniu części dachu i zamontowaniu przeszklenia wyglądającego na taras.

Z kolei w centralnej części dachu architekci zaplanowali kolejne przeszklenie, którego rolą jest dodatkowe doświetlenie wnętrza domu. Wszystkie okna są przy tym zamknięte w czarne ramy, które efektownie kontrastują z białymi ścianami. 

Projekt: Scenario Architecture, www.scenarioarchitecture.com

Zdjęcia: Matt Clayton

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • DecoRoom, 2016-03-27 16:57:33

    Najserdeczniejsze życzenia Świąteczne, spokoju, uśmiechu, odpoczynku oraz tradycyjnie samych udanych aranżacji życzy Zespół Decoroom.

POLECAMY W SERWISACH