Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Umowną granicę pomiędzy strefą spożywania i przygotowywania posiłków a salonem wyznacza wysoka biblioteczka. Projekt i wizualizacje: 081 Architekci.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Umowną granicę pomiędzy strefą spożywania i przygotowywania posiłków a salonem wyznacza wysoka biblioteczka. Projekt i wizualizacje: 081 Architekci.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
05 sty 2017 09:51

Nowoczesne wnętrze: małe mieszkanie w Lublinie

Mieszkanie w Lublinie zyskało nowy charakter po metamorfozie. Zobaczcie, jak w oryginalny sposób podzielono przestrzeń.

Istniejące mieszkanie w Lublinie poddano renowacji. Remont mieszkania objął całkowitą zmianę porządku istniejących pomieszczeń, mimo limitów narzuconych przez lokalizację ścian, których nie można było przesunąć. Architekci poradzili sobie z tym wyzwaniem wykorzystując do dzielenia przestrzeni meble.

W ten sposób otwartą, wspólną strefę dzienną uporządkowano, tak aby znalazły się w niej kuchnia z jadalnią oraz salon, pomiędzy którymi granicę wyznacza wysoka biblioteczka z częściowo zabudowanymi półkami. Z kolei we wnękę otwartą na salon wpasowano niewielki gabinet.

Przestrzeń kuchni jest niewielka, ponieważ blat roboczy zyskał ciekawą formę. Poprowadzono go wzdłuż zabudowy, która wychodzi na ciąg komunikacyjny i sąsiaduje z jadalnią. Taka aranżacja strefy przygotowywania i spożywania posiłków jest bardzo ergonomiczna i umożliwia komfortowe użytkowanie kuchni. 

Mieszkanie urządzono w nowoczesnym stylu. Dominują gładkie powierzchnie, pojemna, wysoka zabudowa, fronty bez tłoczeń i uchwytów. Prostotę zamknięto w połączenie satynowej czerni i jasnego, ciepłego koloru drewna. Zestaw ten jest bardzo elegancki, a zarazem nowoczesny, wpisujący się w obowiązujące tendencje. 

Projekt: arch. Sebastian Łucjan, arch. Przemo Metko, arch. Patryk Turewicz / 081 Architekci.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH