Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Na pierwszym piętrze mieszkania urządzono obszerną strefę dzienną. Objęła ona kuchnię z dużym, długim barem, dużą jadalnię i kącik salonowy. Projekt: MU Architecture. Fot. Ulysse Lemerise Bouchard.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Na pierwszym piętrze mieszkania urządzono obszerną strefę dzienną. Objęła ona kuchnię z dużym, długim barem, dużą jadalnię i kącik salonowy. Projekt: MU Architecture. Fot. Ulysse Lemerise Bouchard.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
27 lut 2015 09:22

Nowoczesne wnętrze: piękne, jasne mieszkanie

Właścicielom zależało na tym, aby to dwupoziomowe mieszkanie funkcjonowało jako mały, miejski dom. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klienta, architekci stworzyli dodatkowe piętro oraz jasną, komfortową przestrzeń.

Mieszkanie zlokalizowane jest w starym, ceglanym budynku, funkcjonującym niegdyś jako warsztat. Na parterze znajduje się popularna w mieście restauracja, a powierzchnię drugiej kondygnacji wykorzystano na mieszkanie. Dodatkowo, na dachu dobudowano dodatkowy kubik. Ingerencja w bryłę budynku pozwoliła na stworzenie dodatkowej kondygnacji, która pomieściła przestrzeń mieszkalną, przeznaczoną do wypoczynku i relaksu. Tak w skrócie można opisać wyjątkowy projekt, jakim jest Mentana Residence.

Pierwszą kondygnację budynku tworzy przestronna, otwarta strefa dzienna oraz sypialnia i łazienka. W obszernym open spacie umieszczono dużą kuchnię, salon i jadalnię. W przestrzeniach dominują jasne kolory. Ściany, sufit, odsłonięte belki i słupy konstrukcyjne pomalowano na biało, zabudowę kuchenną utrzymano w bieli na wysoki połysk. Sterylność przestrzeni przełamuje szara, betonowa podłoga. Przytulności wnętrzu dodaje drewniany stolik kawowy w stylu retro, drewniane meble jadalniane w czekoladowym kolorze oraz jasnobeżowa, miękka kanapa.

Na granicy salonu i kuchni umieszczono kominek w efektownej, nowoczesnej zabudowie. Komin obłożono błękitną stalą, pieknie harmonizującą z betonową posadzką. Dywanowe, drewniane schody wprowadzają do wnętrza element przytulności, a tafla z hartowanego szkła pełni rolę balustrady, zamykającej otwartą klatkę schodową.

Drugą kondygnację po przeciwległych stronach zamykają dwa drewniane tarasy wykończone naturalnym, cedrowym drewnem. Dostęp do mniejszego z nich prowadzi przez sypialnię małżeńską, większy taras skomunikowany został z przestronnym holem, w którym usytuowano wygodny komplet wypoczynkowy. Tutaj domownicy mogą usiąść, oddając się wypoczynkowi w promieniach słońca. Łazience towarzyszy strefa prysznica, również prowadząca na duży taras. Tam z kolei, w zadaszonej części, umieszczono jacuzzi.

Całość wnętrza zachwyca schludnym wystrojem i funkcjonalnymi rozwiązaniami, jak bar w kuchni, pojemna zabudowa na przechowywanie kuchennych akcesoriów, czy duże przeszklenia, doświetlające wnętrza.

Projekt: MU Architecture.

Zdjęcia: Ulysse Lemerise Bouchard (YUL Photo).

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH