Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Otwarta kuchnia została tak zaplanowana, że otwiera się zarówno na parter, jak i niższą kondygnację. Wpasowana we wnękę, odgrodzoną estetycznie szklanymi ściankami, zlokalizowaną pod podestem, na którym zaplanowano dwustanowiskowy garaż. Projekt i zdjęcia: Millimeter Interior Design.

Zobacz galerię [16 zdjęć]

Otwarta kuchnia została tak zaplanowana, że otwiera się zarówno na parter, jak i niższą kondygnację. Wpasowana we wnękę, odgrodzoną estetycznie szklanymi ściankami, zlokalizowaną pod podestem, na którym zaplanowano dwustanowiskowy garaż. Projekt i zdjęcia: Millimeter Interior Design.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
10 cze 2015 13:56

Nowoczesne wnętrze: zobacz salon z przeszklonym garażem

Czteropiętrowy, przestronny dom zachwyca nietuzinkowymi rozwiązaniami architektonicznymi, nowoczesnym wystrojem i... przeszklonym garażem.

Aż trudno uwierzyć, że ten obszerny, funkcjonalny, nowoczesny dom jeszcze do niedawna był mało praktyczny i - mimo sporego metrażu - dość ciasny. Winnym tej sytuacji był podział przestrzeni typu split-levels, w którym poszczególne kondygnacje zazębiały się ze sobą, z przesunięciem o połowę względem sąsiadującego piętra.

To rozwiązanie bardzo efektowne wizualnie, ale niestety jego największym mankamentem jest sposób, w jaki rozwarstwia przestrzeń na indywidualne "boksy", które trudno ze sobą połączyć, skomunikować, a także wygodnie urządzić.

Właścicielom z kolei zależało bardzo na dużej ilości wolnej przestrzeni. Są to osoby towarzyskie, a zlokalizowany na przedmieściach Hong Kongu dom miał służyć im między innymi za miejsce licznych imprez i częstego przyjmowania gości. Przestrzeń była zatem priorytetem, co uwzględnili architekci z pracowni Millimeter Interior Design.

Architekci całkowicie zburzyli oryginalną konstrukcję, dzięki czemu znacznie poszerzyli przestrzeń - zarówno optycznie, jak i funkcjonalnie. Po gruntownej metamorfozie, budynek "otrzymał" cztery przestronne piętra oraz efektowny przeszklony garaż, wbudowany we wnętrze domu. Licznie przybywających gości wita otwarty parter, rozciągający się od wejścia do ogrodu na tyłach domu, zamknięty jedynie przez szklane przeźroczyste drzwiczki, które można złożyć. 

Parter to także miejsce przestronnej strefy dziennej, w skład której wchodzi duży salon oraz kuchnia, która całkowicie redefiniuje pojęcie "otwarta kuchnia" - zamiast otwierać się jedynie na salon, została poprowadzona również w dół, na niższą kondygnację, gdzie schowano stół jadalniany. W sąsiedztwie salonu, na delikatnym podwyższeniu, znalazł się również dwustanowiskowy garaż, będący elementem najbardziej przyciągającym wzrok. 

Strefę nocną, z licznymi sypialniami dla domowników i gości, pokojem rodzinnym, który jest niczym drugi salon oraz trzema łazienkami urządzono na pierwszym piętrze. Drugie piętro to królestwo pani i pana domu z ogromną sypialnią master, towarzyszącą jej dużą łazienką oraz biurem, w którym domownicy mogą popracować. 

Projekt i zdjęcia: Millimeter Interior Design.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH