Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Strefę dzienną stanowi salon z jadalnią i kuchnią. Tę ostatnią od salonu oddziela oryginalne przepierzenie wykonane z dębowych desek. Przepuszcza ono światło i jest delikatnym detalem dekoracyjnym nie przytłaczającym przestrzeni. Projekt: GAO Arhitekti. Fot. Mateja Jordovič Potočnik.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Strefę dzienną stanowi salon z jadalnią i kuchnią. Tę ostatnią od salonu oddziela oryginalne przepierzenie wykonane z dębowych desek. Przepuszcza ono światło i jest delikatnym detalem dekoracyjnym nie przytłaczającym przestrzeni. Projekt: GAO Arhitekti. Fot. Mateja Jordovič Potočnik.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
09 cze 2015 12:34

Nowoczesny dom w jasnych kolorach

Architekci ze słoweńskiego biura GAO Arhitekti stworzyli nowoczesny dom, którego aranżacja jest jednocześnie świeża i przytulna.

Celem przyświecającym stworzeniu tego projektu było uzyskanie wnętrza, łączącego wszystkie z następujących cech: delikatność, elegancję, dużą ilość światła, a także codziennie - optymistyczny nastrój. Zamieszkać tutaj bowiem miała dynamiczna i wesoła rodzina.

Dom z dwóch stron okala dziedziniec, na który prowadzą duże okna. Tak ukształtowana bryła budynku pozwoliła zintegrować i otworzyć wnętrza na otoczenie. Otwartość przestrzeni to znak rozpoznawczy tego domu. Przestrzeń dzienna jest otwarta w poziomie i pionie, z wysokim również otwartym sufitem. Stanowią ją kuchnia, jadalnia i salon, podzielone za pomocą drewnianego przepierzenia i kuchennej wyspy. 

We wnętrzach dominują optymistyczne, energetyzujące kolory. Białe ściany w strefie dziennej odbijają światło, wpadające przez okna. Biel ociepla przyjemny, przytulny kolor drewna - obecnego na podłodze, ścianie w kuchni oraz w postaci parawanu i blatu stołu jadalnianego.

Mocniejszym akcentem jest antracytowa barwa sofy w salonie oraz części mebli kuchennych. W jadalni wnętrze ożywa dzięki złotym akcentom: grafice na ścianie i lampom nad stołem. Antracytowe odcienie odnajdziemy również w sypialni. Tam jednak głównym akcentem jest fototapeta z imponującym widokiem na Macchu Picchu. 

Projekt: GAO Arhitekti.

Zdjęcia: Mateja Jordovič Potočnik.

 

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • Olga, 2015-06-11 22:17:12

    Fajnie na tej ścianie za łóżkiem wyglądałby kamień dekoracyjny najlepiej jakiś surowy, prosty wzór

POLECAMY W SERWISACH