Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Metamorfozy wnętrza domu w Domžale (Słovenia). Projekt i zdjęcia: GAO architects

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Metamorfozy wnętrza domu w Domžale (Słovenia). Projekt i zdjęcia: GAO architects
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
01 gru 2017 10:12

Piękne, jasne wnętrze: tak wygląda po metamorfozie

Efektem metamorfozy wnętrza domu w Domžale (Słowenia) jest otwarta, jasna przestrzeń łącząca wszystkie strefy.

Urządzając wnętrze domu wzniesionego w latach 90. ub. w. projektanci postawili sobie za cel połączenie wszystkich stref w jedną przestrzeń mieszalną. Udało się do dzięki zastosowaniu zabudowy w kształcie litery U w postaci garderoby w holu oraz meblościanki w strefie dziennej – po drugiej stronie.

Zgodnie z nową koncepcją aranżacji wnętrza jadalnia ze stołem z drewna dębowego znalazła się w centrum strefy dziennej. Po zmianach także kuchnia znajduje się bliżej salonu.

Elementem skupiającym uwagę w strefie dziennej jest antyczne lustro, które stanowi elegancki akcent w aranżacji. Przytulny charakter nadają wnętrzu bogate zasłony, które otulają przestrzeń tworząc nieco teatralną atmosferę, jednocześnie wyciszają pomieszczenie.Paletę jasnych, ciepłych kolorów uzupełnia czarna komoda z witryną i szara sofa.

Aranżacja łazienki jest prosta, czysta, funkcjonalna, a zarazem zgodna z aktualnymi trendami.

Projekt i zdjęcia: GAO architects, www.gao-arhitekti.com

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH