Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Ścianę nad kominkiem obudowano mosiężnym panelem. Jego złoty odcień dodaje wnętrzu wyszukanej elegancji i efektownie wydobywa barwę płonącego w kominku ognia. Projekt: arch. Laura Consiglio, arch. Francesca Menga/Carlo Donati Studio. Fot. Carlo Donati Studio.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Ścianę nad kominkiem obudowano mosiężnym panelem. Jego złoty odcień dodaje wnętrzu wyszukanej elegancji i efektownie wydobywa barwę płonącego w kominku ognia. Projekt: arch. Laura Consiglio, arch. Francesca Menga/Carlo Donati Studio. Fot. Carlo Donati Studio.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
08 gru 2014 15:55

Przytulne, stylowe wnętrze. Tak mieszkają w Szwajcarii

Nowoczesną, oszczędną stylistykę połączono z ciepłym klimatem górskich chat w Szwajcarskich Alpach. Powstał projekt o przytulnym charakterze, skąpany w szarościach i beżach.

Projekt Engadina zachwyca elegancką, przytulnością i związkiem z naturą. Architektki z pracowni Carlo Donati Studio chciały stworzyć wnętrze, w którym wyszukany, czysty design przenikałby się z motywami dekoracyjnymi i materiałami wykończeniowymi, odnoszącymi się do natury.

Apartament urządzono na otwartym planie. Każda funkcja wnętrza jest zorganizowana we wspólnej przestrzeni i ze sobą skomunikowana. Kuchnia otwiera się na jadalnię i salon, a ten z kolei od sypialni oddziela jedynie niewielka ścianka działowa z kominkiem. Strefa spania to także salon kąpielowy, z piękną wolno stojącą wanną, zlokalizowaną w centrum przestrzeni sypialni. 

Kolorystyka panująca we wnętrzu została dobrana w oparciu o barwy dominujące w otoczeniu za oknami apartamentu. Królują tutaj zatem brązy, szarości i beże, zamknięte w naturalne materiały. Surowe drewno dębowe w jadalni, eleganckie ciemne drewno hebanowe w kuchni i łazience oraz naturalny, zielonkawy serpentyn, którym wyłożono podłogi i kominek korespondują z krajobrazem, który można podziwiać przez wielkowymiarowe przeszklenia.

Inspiracje naturą możemy dostrzec nie tylko w kolorystyce mieszkania i materiałach wykończeniowych. Proste linie mebli i przejrzysta przestrzeń ozdabiają tapeta z motywem brzóz i metalowy, podświetlany renifer czy robiony na zamówienie żyrandol z poroża łosia. 

Projekt: arch. Laura Consiglio, arch. Francesca Menga / Carlo Donati Studio.

Zdjęcia: Carlo Donati Studio.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH