Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Salon urządzono w oszczędnej, skandynawskiej stylistyce. W rogu pomieszczenia stanął ogromny szary narożnik, nad którym zawisła otwarta półka z estetycznymi dekoracjami. Projekt: Katarzyna Uszok, Natalia Krzymińska. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Salon urządzono w oszczędnej, skandynawskiej stylistyce. W rogu pomieszczenia stanął ogromny szary narożnik, nad którym zawisła otwarta półka z estetycznymi dekoracjami. Projekt: Katarzyna Uszok, Natalia Krzymińska. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
01 sie 2017 10:36

Rodzinne wnętrze urządzone w nowoczesnym stylu

Właściciele mieszkania - małżeństwo z trójką dzieci - mieli jasno określoną wizję swojego przyszłego lokum. O jej realizację zgłosili się do architekt Katarzyny Uszok.

Właścicielom zależało na tym, aby ich wnętrze było wygodne, praktyczne i przyjemne. Wszystkie te cechy udało się połączyć ubierając je w nowoczesną formę, bez utraty na przytulności mieszkania. 

Mieszkanie było nowe, jednak podczas jego urządzania nie obyło się bez ingerencji w rozkład pomieszczeń. Właściciele mają bowiem zwyczaj robienia większych zakupów raz w tygodniu, potrzebowali zatem dużej spiżarni, w której mogliby przechowywać zapasy. Powstała ona poprzez zmniejszenie przestrzeni jednej z łazienek. 

Otwarta strefa dzienna to połączenie kuchni, otwierającej się na jadalnię, usytuowanych w jednym rzędzie oraz salonu, wpasowanego w tworzącą się na końcu powstałego, długiego pomieszczenia, zwieńczonego przestrzenią z elegancką ścianą z telewizorem i przytulną, szarą kanapą. 

Wystrój wnętrza utrzymano w nowoczesnej stylistyce - dominują tutaj gładkie powierzchnie i proste formy. Nie oznacza to bynajmniej, że mieszkaniu brak przytulności. Domową atmosferę buduje w nim szeroko zastosowane drewno, tapicerowane meble oraz tekstylia w oknach. 

Projekt: inż. arch. Katarzyna Uszok, arch. Natalia Krzymińska, Pracownia Architektoniczna Uszok

Zdjęcia: Bartosz Jarosz

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH