Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Po wejściu do mieszkania oczom domowników ukazuje się kuchnia. Zabudowa na jedną ścianę została tak zaprojektowana, że niemal wtapia się w tło i pozostałaby całkowicie niewidoczna, gdyby nie drewniane akcenty i efektownie podświetlona ściana nad blatem. Projekt: Małgorzata Galewska. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [12 zdjęć]

Po wejściu do mieszkania oczom domowników ukazuje się kuchnia. Zabudowa na jedną ścianę została tak zaprojektowana, że niemal wtapia się w tło i pozostałaby całkowicie niewidoczna, gdyby nie drewniane akcenty i efektownie podświetlona ściana nad blatem. Projekt: Małgorzata Galewska. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
08 gru 2015 09:34

Wnętrze w kolorach ziemi. Mieszkanie nad Bałtykiem

Letni apartament nad Bałtykiem miał być zakątkiem relaksu czteroosobowej rodziny. Funkcjonalny i w stonowanych kolorach zaprasza do wypoczynku.

Nadmorskie mieszkanie miało być przystanią relaksu dla czteroosobowej rodziny. Architekt Małgorzata Galewska, kierując się tym głównym założeniem, stworzyła wnętrze skąpane w stonowanych kolorach, funkcjonalne i wygodne. 

We wszystkich pomieszczeniach dominują biel, szarości, beż i brązy. Wybór tych barw nie był przypadkowy, ani podyktowany obecną modą. Uwarunkowały go przede wszystkim oczekiwania inwestorów, którzy pragnęli wnętrza, w którym mogliby się zrelaksować, a taka paleta kolorów sprzyja odprężeniu. 

Strefą reprezentacyjną mieszkania jest otwarta przestrzeń dzienna, obejmująca kuchnię z wyspą oraz niewielki salonik. Oryginalny układ mieszkania przewidywał kuchnię otwartą, jednak architekt zmieniła jej kształt, aby salon stał się bardziej ustawny, a sam aneks nie zdominował części dziennej. Zabudowa kuchenna jest poprowadzona tylko na jednej ścianie, a dodatek stanowi wyspa. Mebel pełni jednocześnie funkcję elementu działowego wyznaczającego granicę pomiędzy salonem i kuchnią oraz niewielkiej jadalni. 

Przytulność w otwartej strefie dziennej buduje puchaty dywan w salonie, tapicerowane meble wypoczynkowe oraz orzechowy fornir, którym wykończono zabudowę kuchenną. Właścicielka pragnęła kuchni nowoczesnej, więc Małgorzata Galewska postawiła na biel. Nie jest to jednak typowo śnieżna barwa, a złamany kolor. Dzięki temu nie mamy wrażenia zbytniej sterylności, a ciepły odcień bieli harmonizuje z fornirem orzecha modyfikowanego. 

W mieszkaniu panuje kolorystyczna i stylistyczna harmonia. Oprócz powtarzających się we wszystkich pomieszczeniach barw, wnętrza spajają dekoracyjne detale. Przykładem takiego wspólnego elementu są wzorzyste tapety - jedna w saloniku, druga w sypialni. Ponieważ mieszkanie położone jest nad morzem, nie mogło w nim zabraknąć morskich akcentów. Te spotkamy w łazience, w której ściany zdobią fototapety z żaglami. 

Projekt: arch. Małgorzata Galewska. Zdjęcia: Bartosz Jarosz. Stylizacja: Ewa Kozioł.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH