Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wnętrze w nowoczesnym stylu. Projekt: Anna Kasprzycka. Fot. Krzysztof Szkolnicki

Zobacz galerię [20 zdjęć]

Wnętrze w nowoczesnym stylu. Projekt: Anna Kasprzycka. Fot. Krzysztof Szkolnicki
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Ewa Kozioł
14 maj 2017 08:23

Wnętrze w nowoczesnym stylu - piękne i funkcjonalne

Różne odcienie szarości, czerń, drewno - a wszystko w doskonale skrojonych proporcjach. To wnętrze nie tylko piękne, ale i bardzo funkcjonalne.

Założeniem projektu było stworzenie wnętrz bazujących na różnych odcieniach szarości z delikatnym przełamaniem ciepłem drewna - to ulubiona gama kolorystyczna inwestorów. Dodatkowo efekt zróżnicowania potęguje zestawienie ze sobą różnych materiałów i ich faktur.

Dom na czytelny układ funkcjonalny. Na parterze zaprojektowana została strefa dzienna, na piętrze zaś strefa prywatna: sypialnie, łazienki i pokój gościnny. 

Na dolnej kondygnacji dominuje antracyt, czerń, szarość betonu, szare deski na podłodze. Całość aranżacji ociepla natomiast drewno orzecha o pięknym wybarwianiu.

Salon stanowi miejsce wypoczynku całej rodziny. Znajdziemy tu wiele odcieni szarości  - od antracytu aż do szarości betonu. Takie zestawianie doskonale przełamują elementy z drewna, z jednej strony wpadające w szarość deski na podłodze, z drugiej zaś orzechowy stolik i panel za telewizorem. Ciekawym elementem salonu jest instalacja pararzeźbiarska, w której zostały wykorzystane pnie owocowych drzew wycięte podczas porządkowania przestrzeni ogrodowej. Zostały one zestawione ze strukturą betonu oraz z organiczną formą opraw oświetleniowych. Na ścianie obok kominka znajduje się natomiast przestrzenna kompozycja z płytek gresowych.

W otwartej strefie dziennej na parterze znajduje się jeszcze kuchnia i jadalnia, które stanowią spójną, aranżacyjną całość. Meble kuchenne wykonane zostały z forniru dębowego pomalowanego na kolor czarny. A jednak całość nie jest ciężka. Faktura usłojenia drewna oraz delikatne rozpraszające półmatowe wykończenie sprawiają, że kolor czarny jest lekki w odbiorze. Wnętrze ociepla pas szuflad z orzecha amerykańskiego, który stanowi kontynuację blatu barowego. Ciemną bryłę kuchni rozbijają zaś frezowane uchwyty wykończone paskami ze stali nierdzewnej. Na jednej ze ścian zostały zamocowane trzpienie w takich odległościach, aby można było ten element dekoracyjny wykorzystać jak półkę na wino.

Ściany kuchni zostały obudowane elementami wykończonymi fornirem, dzięki czemu nie stanowi ona odrębnego pomieszczenia i została zintegrowana z jadalnią.

Klimat łazienek został dopasowany do ich użytkowników. Łazienka dziewczynek to płytki z motywem graffiti zestawione z szarymi płytkami o strukturze desek "zabrudzonych" białą farbą. Całość uzupełnia grzejnik w organicznej formie.

Łazienka rodziców to natomiast jasna szarość płytek gresowych zestawiona z wielkoformatowym wydrukiem na szkle z przeskalowanym motywem kamienia szlachetnego. Wolno stojąca wanna a nad nią zwisające lampy nadają temu wnętrzu charakter pokoju kąpielowego. Wszystkie te elementy dodatkowo zostały zmultiplikowane poprzez lustro, które zaprojektowano na frontach szafki przy umywalce.

Klatka schodowa to z koeli szarość zestawiona z ciepłem drewna. Szarość płyt betonowych, którymi jest wyłożona klatka schodowa została zestawiona z ciepłem drewna stopni.

Projekt wnętrza: Anna Kasprzycka. Zdjęcia: Krzysztof Szkolnicki

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH