Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wnętrze urządzono w stonowanych kolorach. Dominują tutaj szarość, biel i jasne brązy pod postacią naturalnego drewna. Projekt: Studio Vara. Fot. Bruce Damonte.

Zobacz galerię [8 zdjęć]

Wnętrze urządzono w stonowanych kolorach. Dominują tutaj szarość, biel i jasne brązy pod postacią naturalnego drewna. Projekt: Studio Vara. Fot. Bruce Damonte.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
28 paź 2016 11:39

Wnętrze w szarościach i beżach. Zobaczcie stary dom po remoncie

Właściciel starego domu z 1908 roku pragnął wnętrza spójnego i nowoczesnego. Zobaczcie, co zaproponowali architekci.

Właściciel domu zgłosił się do pracowni Studio VARA z dwoma podstawowymi życzeniami: chciał przeistoczyć stary budynek z początków XX wieku w nowoczesne, spójne architektonicznie wnętrze oraz potrzebował garażu w dzielnicy, gdzie trudno o parking. 

To, co otrzymał to eleganckie wnętrze, w którym jasno zaznaczono podział na strefę prywatną i dzienną, przy czym ta druga została również skomunikowana z garażem, wkomponowanym w bryłę budynku po jej stronie. Przestrzeń nad i pod garażem wykorzystano na pokoje gościnne. Dzienne pomieszczenia znajdują się na południu, w nasłonecznionej części budynku, w strefie nocnej, zlokalizowanej od północnej strony domu, urządzono strefę wypoczynku i relaksu. 

Poszczególne strefy oddzielają od siebie schody, których obecność zaznaczona została czarnym kolorem balustrad, wyeksponowanym na tle białych ścian. Czerń jest jednak jedynie detalem, podkreślającym wnętrze urządzone w stonowanych kolorach. Dominuje tutaj jasne drewno, spokojne szarości oraz biel. 

Projekt: Studio Vara

Zdjęcia: Bruce Damonte

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH