Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Szafka RTV w salonie dopasowana została stylistycznie i kolorystycznie do białej zabudowy i wyspy w kuchni. Ciekawy efekt do wnętrza wprowadza stolik kawowy, którego blat stanowi tafla szkła, a korpus wykonano z wielowarstwowego betonu. Projekt: Millimeter Interior Design. Fot. Millimeter Interior Design.

Zobacz galerię [13 zdjęć]

Szafka RTV w salonie dopasowana została stylistycznie i kolorystycznie do białej zabudowy i wyspy w kuchni. Ciekawy efekt do wnętrza wprowadza stolik kawowy, którego blat stanowi tafla szkła, a korpus wykonano z wielowarstwowego betonu. Projekt: Millimeter Interior Design. Fot. Millimeter Interior Design.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
18 lis 2014 10:26

Wnętrze w szarościach. Nowoczesne, eleganckie mieszkanie

Architekci z pracowni Millimeter Interior Design chcieli stworzyć mieszkanie, w którym do maksimum powiększono powierzchnię użytkową. Stworzone przez nich wnętrze jest jednak nie tylko przestronne, ale i bardzo efektowne.

Czy surowość towarzyszącą wnętrzom wykończonym w betonie można przełamać w taki sposób, aby nie stracić ich minimalistycznego, nowoczesnego charakteru?

Zabieg ten udał się architektom z hongkońskiej pracowni Millimeter Interior Design. Zrealizowane przez nich wnętrze mieszkania na przedmieściach Hong Kongu jest przestronne, nowoczesne, i niesie ze sobą dawkę surowej stylistyki. Jednocześnie jednak, w aranżacji nie poskąpiono mu również cieplejszego, bardziej domowego klimatu.

Rezultat ten osiągnięto dzięki połączeniu efektu betonowej ściany w salonie, kuchni i jadalni z przytulnymi dekoracjami i elementami, wprowadzającymi do wnętrza światło. Duże przeszklenia i wielkowymiarowe lustra rozświetlają wnętrze i powiększają je optycznie.

Z kolei drewniane elementy w jasnym kolorze naturalnego drewna efektownie kontrastują z betonowymi szarościami, przełamując ich chłód. W mieszkaniu spotkamy także industrialne akcenty w postaci loftowych lamp oraz dekoracyjne tekstylia w salonie. Dzięki tym zabiegom, 68-metrowe mieszkanie zyskało elegancki i nowoczesny charakter. 

Wnętrze mieszkania tworzą otwarta przestrzeń dzienna, w obrębie której zlokalizowano salon z kuchnią, trzy sypialnie, dwie łazienki oraz... kącik dla kotów. Przestrzeń salonu i kuchni zlokalizowano na otwartym planie, osiągając efekt przestronnego wnętrza. Pomieszczenia symbolicznie podzielono wyspą kuchenną, która przechodzi płynnie w niewielki stół.

Kolejnymi pomieszczeniami, które połączono są sypialnia i łazienka. Efektowny salon kąpielowy, wykończony w betonie, wpasowano w przestrzeń sypialni. Przyjął on formę kubika, odgrodzonego od sypialni jedynie szklanymi ściankami. 

Projekt: Millimeter Interior Design.

Zdjęcia: Millimeter Interior Design.

WASZE KOMENTARZE (3)

DODAJ KOMENTARZ
  • halinka, 2014-11-26 16:46:09

    Przecież taka strukura jest dostępna u Magnata, efekt betonu. Ostateczny wygląd jest inny niż sam Magnat polecał w filmie instruktażowym, ale można na pewno sobie zrobić formy na taki sposób jak na zdjęciu. A wracając do tematu: wnętrze świetnie wygląda, choć ja zwykle podchodzę z dystansem do nowoczesnych aranżacji.
  • yanka, 2014-11-19 19:45:46

    Wspaniałe! Więcej takich wnętrz...
  • Ilo, 2014-11-19 13:26:47

    Bardzo jestem ciekawa materiałów, bo struktura już właściwie nie przypomina betonu. Choć obstawiam że to kwestia jakościowego cementu z odpowiednią normą, bo jak wiadomo on jest podstawą do stworzenia każdej formy z betonu :)

POLECAMY W SERWISACH