Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Porządek, ład i wyciszenie z nutą retro to określenia, które doskonale oddają charakter nowej realizacji studia architektury wnętrz Decoroom. Fot. Decoroom

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Porządek, ład i wyciszenie z nutą retro to określenia, które doskonale oddają charakter nowej realizacji studia architektury wnętrz Decoroom. Fot. Decoroom
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
30 wrz 2019 09:44

Wygodne mieszkanie na Bemowie. Zobacz jak je urządzono!

Na warszawskim Bemowie powstało nowoczesne mieszkanie, w którym oswojony minimalizm swobodnie przeplata się z zaskakującymi elementami wystroju zapewniając mieszkańcom komfort i pożądaną funkcjonalność.

Porządek, ład i wyciszenie z nutą retro to określenia, które doskonale oddają charakter nowej realizacji studia architektury wnętrz Decoroom. Architekci oparli projekt na potrzebie uproszczenia przestrzeni i rozwiązaniach, które inwestorzy upodobali sobie z myślą o swoim wymarzonym miejscu. 

Kuchnia na miarę oczekiwań

Katarzyna Fotek, architekt odpowiedzialna za projekt zabudowy meblowej w całym mieszkaniu oraz kuchni, zrealizowała projekt zgodnie z głównymi założeniami tworząc ascetyczną a jednocześnie praktyczną przestrzeń dla miłośników gotowania i przechowywania. Kuchnię utrzymano w klasycznym kontraście – zabieg połączenia gładkich białych frontów i czarnego blatu sprawia, że ta strefa nabiera charakteru i nie przytłacza reszty mieszkania.

Zobacz także: Szkło nad blatem. Zobacz 20 pięknych kuchni

Znajdziemy tu niestandardowo dużo miejsca do przechowywania: sporą liczbę dobrze rozplanowanych szafek i szuflad oraz pokaźny blat roboczy, który docenią nie tylko domowi kucharze. Cały blat ze spieku o bardzo wysokiej wytrzymałości doskonale poradzi sobie np. z wodą, tłuszczami, ale też z gorącymi i ostrymi narzędziami.

Wyśpij się w… lesie

Zdrowy sen to luksus, który możemy sobie zapewnić poniekąd także odpowiednią aranżacją sypialni. Architekt wnętrz - Joanna Węgłowska - niekwestionowaną „bohaterką” tej przestrzeni uczyniła ozdobną tapetę za łóżkiem, która w jednej chwili przenosi nas na łono kojącej natury.

To Cię zainteresuje: Ściana za łóżkiem. 25 dobrych pomysłów

Utrzymany w niebieskościach i zieleni motyw drzew idealnie komponuje się z żółtymi i musztardowymi poduszkami oraz pledem w kolorze ciepłego brązu, który zachęca do otulenia się i odpoczynku. Ciekawym elementem w sypialni są także metalowe drzwi z przeszkleniami, za którymi „ukryto” mały gabinet do pracy wstępnie przeznaczony na garderobę. 

Komfortowe łazienki premium

W obydwu łazienkach dostrzeżemy kilka podobieństw, choć różni je przeznaczenie projektu. Lustra zamontowane na całej ścianie za umywalką i dekoracyjność sprowadzona do dyskretnych elementów, jak np. ozdobne płytki Aparici Carpet na podłodze, to elementy wspólne budujące spójny klimat.

Czytaj również: Nowoczesna łazienka. 30 kolekcji płytek ceramicznych

Łazienka z wanną to strefa dla dzieci, ale jednocześnie będzie pełnić funkcję łazienki gościnnej, stąd architekci celowo unikali oczywistych dziecięcych motywów. Druga łazienka to „strefa rodziców”, gdzie postawiono na funkcjonalność i wykończenie materiałami klasy premium. Maksymalny komfort uzyskano za pomocą prysznica typu walk in z odpływem liniowym, deszczownicą podtynkową, a całość dopełniają stylowe drzwi do prysznica w metalowych ramach.

Strefa dla dzieci

W dwóch niestandardowo wyposażonych pokojach dziecięcych pojawia się szersza paleta barw. Jedno z pomieszczeń jest bowiem sypialnią, w której na jednej ze ścian króluje urocza tapeta z bajkowym motywem a drugie przeznaczono na miejsce do zabawy. W ten sprytny sposób bawialnia pozwala ujarzmić bałagan ułatwiając zachowanie porządku tam, gdzie najmłodsi mają się wyciszyć i spać. Projekt pomyślano tak, by później z łatwością można było przearanżować oba pokoje na oddzielne sypialnie.

Dedykowanym dzieciom rozwiązaniem jest również tapicerowane siedzisko w przedpokoju, czyli wygodna wnęka obita miękką odporną na zaplamienie tkaniną, która pozwoli maluchom wygodnie przygotować się na wyjście z domu. Pod nim ukryto wysuwaną szufladę na buty i inne dziecięce drobnostki, które towarzyszom im podczas zabaw na zewnątrz. Dodatkowo pionowa wnęka od ziemi do sufitu optycznie podwyższa całe wnętrze, a granatowy kolor szafy nawiązuje do ściany w salonie zapewniając kolorystyczną i stylistyczną spójność.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH