Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wysunięty garaż i interesujące zadaszenie strefy wejściowej urozmaicają bryłę budynku. Fot. Archetyp

Zobacz galerię [11 zdjęć]

Wysunięty garaż i interesujące zadaszenie strefy wejściowej urozmaicają bryłę budynku. Fot. Archetyp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
28 wrz 2016 09:47

Zobacz jak urządzono ten jasny piętrowy dom

Wnętrze dużego domu utrzymano w jasnych barwach: bieli, beżu i odcieniach szarości. Kolorystyka jest konsekwentnie utrzymana w każdym pomieszczeniu.

Nowoczesny, piętrowy dom jednorodzinny, z dwustanowiskowym garażem jest doskonałą propozycją dla osób ceniących komfort i przestrzeń. Idealnie wpisze się w podmiejską działkę.

Funkcjonalny rozkład

Prosta bryła z płaskim dachem, nawiązująca do kostki, została urozmaicona wysuniętym garażem i dużymi podcieniami: nad wejściem i nad tarasem od strony ogrodu.

Swoim pełnym programem funkcjonalnym zapewnia komfort i wygodę 4-5-osobowej rodzinie. Przestronną część dzienną tworzy wysoki salon z wyjściem na zadaszony taras, jadalnia, kuchnia. W części dziennej zaprojektowano również duży gabinet, łazienkę i pomieszczenie gospodarcze.

Część nocna to 3 wygodne sypialnie, łazienka oraz garderoba. Na piętrze, z sypialni i holu dostępny jest taras nad salonem. W domu zaprojektowano dużą kotłownię dostępną z garażu, której parametry pozwalają na montaż kotła na każdy rodzaj paliwa, w tym na paliwo stałe. Ten optymalny i ciekawy program funkcjonalny został ujęty w prostej bryle przykrytej płaskim dachem.

Nowoczesne wnętrze

Wnętrze dużego domu o wdzięcznej nazwie Mikado jest utrzymane w jasnych barwach: bieli, beżu i odcieniach szarości. Kolorystyka jest konsekwentnie utrzymana w każdym pomieszczeniu.

Centralnym punktem parteru jest przestronny, trzydziestometrowy salon. Poprzez duże przeszklenia łączy się płynnie z rozłożystym, zadaszonym tarasem i ogrodem. Takie rozwiązanie sprzyja wypoczynkowi w letnie dni. Salon utrzymany jest w kolorze bieli, beżu i szarości. Urozmaicają go „ciepłe” drewniane profile okienne i piękny, drewniany stół.

Białe meble ożywiono ciemnoszarymi poduchami. Fragmenty ścian pomalowano na czarno, co przełamuje dominację jasnych barw. Ciemny dywan dostojnie prezentuje się na bardzo jasnej podłodze z naturalnym rysunkiem drewna i dodatkowo uwypukla biel kanapy i foteli. Całość uzupełniają beżowe zasłony. Niezwykłą dekoracją salonu jest ogromne akwarium wbudowane w ścianę oddzielającą go od jadalni.

Jadalnia i kuchnia tworzą osobną przestrzeń funkcjonalną, co zapewni swobodę w przygotowywaniu posiłków. Z miejsca przy stole mamy piękny widok na ogród. W kuchni zaprojektowano nowoczesne, szerokie i niskie okno.

Projekt wykonano w pracowni: Archetyp. Projekt: arch. Rafał Zdanowicz, arch. Tomasz Siemieniuk

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH