Kuchnię urządzono w trzech kolorach. Poprowadzone pod sufit białe szafki górne efektownie kontrastują z czarną ścianą nad blatem i samym blatem. Dolną zabudowę i półwysep wykończono drewnianym fornirem. Projekt: Katarzyna Uszok, Natalia Krzymińska. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [9 zdjęć]

Autor: Anna Sołomiewicz
19 lip 2016 12:25

Zobacz mieszkanie rodziny z dziećmi

Właściciele mieszkania - małżeństwo z trójką dzieci - mieli jasno określoną wizję swojego przyszłego lokum. O jej realizację zgłosili się do architekt Katarzyny Uszok.

Właścicielom zależało na tym, aby ich wnętrze było wygodne, praktyczne i przyjemne. Wszystkie te cechy udało się połączyć ubierając je w nowoczesną formę, bez utraty na przytulności mieszkania. 

Mieszkanie było nowe, jednak podczas jego urządzania nie obyło się bez ingerencji w rozkład pomieszczeń. Właściciele mają bowiem zwyczaj robienia większych zakupów raz w tygodniu, potrzebowali zatem dużej spiżarni, w której mogliby przechowywać zapasy. Powstała ona poprzez zmniejszenie przestrzeni jednej z łazienek. 

Otwarta strefa dzienna to połączenie kuchni, otwierającej się na jadalnię, usytuowanych w jednym rzędzie oraz salonu, wpasowanego w tworzącą się na końcu powstałego, długiego pomieszczenia, zwieńczonego przestrzenią z elegancką ścianą z telewizorem i przytulną, szarą kanapą. 

Wystrój wnętrza utrzymano w nowoczesnej stylistyce - dominują tutaj gładkie powierzchnie i proste formy. Nie oznacza to bynajmniej, że mieszkaniu brak przytulności. Domową atmosferę buduje w nim szeroko zastosowane drewno, tapicerowane meble oraz tekstylia w oknach. 

Projekt: inż. arch. Katarzyna Uszok, arch. Natalia Krzymińska, Pracownia Architektoniczna Uszok

Zdjęcia: Bartosz Jarosz

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH