Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Na parterze urządzono przestronną strefę dzienną, z salonem kuchnią, jadalnią oraz bawialnią dla dzieci. Projekt i wizualizacje: Studio projektowe Geometrium.

Zobacz galerię [22 zdjęć]

Na parterze urządzono przestronną strefę dzienną, z salonem kuchnią, jadalnią oraz bawialnią dla dzieci. Projekt i wizualizacje: Studio projektowe Geometrium.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
07 lut 2017 09:46

Przestronny, funkcjonalny dom rodziny z trójką dzieci

Piwnica zmieniona w centrum rozrywki i strefa dzienna, zaplanowana tak, aby młoda mama mogła być spokojna o dzieci.

Architekci z rosyjskiej pracowni Geometrium w sierpniu ubiegłego roku podjęli się realizacji wnętrza domu, powstającego w Lipsku. Dom ma 306 metrów kwadratowych powierzchni użytkowej i niedługo zamieszka w nim małżeństwo z trójką małych dzieci. Młodzi rodzice mieli jasno sprecyzowane oczekiwania odnośnie tego, jak ma wyglądać ich dom marzeń.

Pierwsze spotkanie Alexeia Ivanova i Pavla Garasimova z klientami trwało sześć pracowitych godzin, w trakcie których omówione zostały dokładnie detale dotyczące przyszłego lokum. W oparciu o życzenia domowników, dane i wymogi techniczne zawarte w projekcie bryły, powstała wizja wnętrza domu.

Budynek ma w sumie trzy kondygnacje i antresolę. W piwnicy zaplanowano strefę rozrywki - tutaj domownicy mogą skorzystać z tureckiej łaźni czy pobawić się przy karaoke. To także miejsce, gdzie oprócz typowo hedonistycznych rozrywek można pograć w ping ponga czy poćwiczyć, w przeznaczonym do tego kąciku. Obok strefy rekreacyjnej, w piwnicy zaplanowano również pomieszczenia gospodarcze.

Pierwsze piętro to z kolei strefa dzienna, z obszerną przestrzenią otwartą, w obrębie której urządzono salon, kuchnię i jadalnię. To królestwo pani domu: z piękną i funkcjonalną kuchnią, pralnią, schowkiem pełnym niezbędnych sprzętów domowych oraz bawialnią dla dzieci - usytuowaną w sąsiedztwie kuchni. Dzięki takiej organizacji przestrzeni troskliwa mama zawsze może mieć na oku swoje pociechy.

Strefa dzienna to także przestrzeń stworzona do podejmowania gości. Liczna grupa przyjaciół właścicieli może zasiąść na dużym narożniku w salonie lub oglądać wspólnie TV zza obszernego baru. Na parterze wygospodarowano również miejsce na łazienkę dla gości.

Drugie piętro to strefa prywatna, w której umieszczono sypialnię i łazienkę rodziców oraz dwa pokoje dziecięce - jeden dla chłopca i jeden dla dziewczynek, a także oddzielną łazienkę dla młodych domowników. Zanim jednak dzieci przeprowadzą się do swoich oddzielnych pokoi, dzielić będą wspólny pokój z łóżeczkami dla maluchów, który w późniejszym okresie zaadaptować można na sypialnię gościnną. Dom wieńczy antresola, górująca nad drugim piętrem. Tutaj można się wspiąć w poszukiwaniu wyciszenia lub chwili prywatności, poczytać książkę czy poserfować po internecie.

We wnętrzu dominują jasne kolory i delikatnie skandynawska stylistyka, z dużą ilością bieli i drewna. Nie brak jednak również bardziej zwariowanych akcentów, jak przepierzenie z gałęzi drzew w piwnicy czy wzorzysty dywan na ścianie w sypialni rodziców, nawiązujący do estetyki urządzania wnętrz z czasów Związku Radzieckiego. Architekci podkreślają gotowość właścicieli do eksperymentów, która zaowocowała stworzeniem tego pięknego, funkcjonalnego i interesującego wnętrza.

Projekt i wizualizacje: Studio projektowe Geometrium.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH