Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Właścicielom zależało na przestrzeni, wypełnionej światłem. Postanowiono zatem nie ograniczać jego dostępu zbędnymi tkaninami w oknach. Projekt i Fot. Soma Architekci.

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Właścicielom zależało na przestrzeni, wypełnionej światłem. Postanowiono zatem nie ograniczać jego dostępu zbędnymi tkaninami w oknach. Projekt i Fot. Soma Architekci.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
02 kwi 2017 10:55

Skandynawskie wnętrze po polsku

Pani domu jasno określiła swoje oczekiwania: miało być prosto, oszczędnie i po skandynawsku! Według tych wytycznych powstał projekt mieszkania na warszawskiej Ochocie.

Zlokalizowane w budynku położonym nieopodal Parku Szczęśliwickiego mieszkanie przeszło gruntowną renowację. Architekci musieli zmierzyć się z bardzo niekorzystnym układem pomieszczeń na planie litery C, zaplanowanych wzdłuż długiego, nieoświetlonego korytarza. 

Twórcom projektu udało się jednak stworzyć jasne wnętrze pełne przestrzeni i światła. Na imponującym metrażu 130 metrów kwadratowych zaplanowano otwartą przestrzeń dzienną z salonem i aneksem kuchennym, cztery pokoje (po jednym dla każdego z domowników), przedpokój z korytarzem, w których zlokalizowano liczne schowki, oraz dwie łazienki. W powstałym wnętrzu zamieszkała czteroosobowa rodzina, z dwoma synami w wieku szkolnym. 

Stylistyka aranżacji mieszkania w dużym stopniu powstała w oparciu o współpracę architektów z właścicielką. Pani domu miała jasno określone wyobrażenie o swoim przyszłym lokum, które zakomunikowała projektantom, obdarzając ich jednocześnie dużym zaufaniem. Dzięki tak przebiegającej współpracy, niezwykle szybko udało się ukończyć proces twórczy. A efekty są naprawdę imponujące! 

W Warszawie powstało mieszkanie iście skandynawskie, przywodzące na myśl wnętrza zabytkowych szwedzkich kamienic. We wnętrzu króluje monochromatyczna kolorystyka, z jasną bazą w postaci białych ścian i drewnianej dębowej podłogi. Obecność drewna i dekoracyjne dodatki nadają pomieszczeniu przytulnego, domowego klimatu. 

Projekt: Soma Architekci

Zdjęcia: Soma Architekci

 

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH