Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Projekt: Mili Młodzi Ludzie. Fot. PION

Zobacz galerię [21 zdjęć]

Projekt: Mili Młodzi Ludzie. Fot. PION
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Archiconnect.pl
14 maj 2018 13:32

Jedno z dwojga - piękne mieszkanie w starej kamienicy

Mieszkanie ulokowane jest w kamienicy z początku XX wieku. 100-metrowa przestrzeń, dzielona wcześniej przez dwie rodziny, wymagała dostosowania do potrzeb nowych właścicieli.

Przed remontem mieszkanie składało się z trzech pokojów, dwóch kuchni oraz łazienki. Układ zmieniono wydzielając sypialnię, mały gabinet, łazienkę, oddzielną toaletę, a także spiżarnię. Przeniesiono również kuchnię, łącząc ją z jadalnią i salonem.

Powstałą w ten sposób otwartą przestrzeń dzienną dodatkowo spajają białe dekoracyjne szafki na oryginalnych, wykonanych na zamówienie, miedzianych nóżkach. Wysokość nóżek oraz wielkość korpusów poszczególnych szafek została zróżnicowana w zależności od funkcji: od wysokich kuchennych szafek aż po niską ławę obok stołu jadalnego i półki pod telewizorem w salonie.

Ponieważ podłogi, framugi i oryginalne stiuki zachowały się w dobrym stanie, projektanci postanowili ich nie wymieniać. Kontrast między nowo wybudowaną ścianą a historycznymi elementami, projektanci postanowili podkreślić malując wszystkie powierzchnie dzielące pokój dziecięcy i garderobę na kolor kobaltowy. Odcień doskonale pasował do ozdobnej korony drzwi, którą wcześniej nietrafnie kolorowali poprzedni lokatorzy.

Mieszkanie z widokiem - zobacz wyjątkowy projekt

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH