Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Ściana za nim, udekorowana kwiecistą tapetą, przechodzi w baldachim wyposażony w reflektory, a od strony sufitu podświetlony taśmą LED. Każde z małżonków może korzystać z odrębnych wejść do garderoby, znajdującą się tuż za ścianą sypialni. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [21 zdjęć]

Ściana za nim, udekorowana kwiecistą tapetą, przechodzi w baldachim wyposażony w reflektory, a od strony sufitu podświetlony taśmą LED. Każde z małżonków może korzystać z odrębnych wejść do garderoby, znajdującą się tuż za ścianą sypialni. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Justyna Łotowska
06 lut 2014 15:45

Kwiatowe motywy: pomysł na kolorowy dom

Dom w Magdalence zamieszkuje czteroosobowa rodzina. - To nasz drugi projekt dla tych inwestorów. Dość dobrze więc znałyśmy gust i potrzeby pracującego w dużej korporacji małżeństwa z dwójką dzieci. Miał powstać nowoczesny, kolorowy i widny dom, usytuowany na leśnej działce - opowiadają autorki projektu.

Architektura domu jest przejrzysta i symetryczna. Na szczególną uwagę zasługuje niecodzienne usytuowanie ciągu komunikacyjnego wzdłuż ścian zewnętrznych. Takie rozwiązanie pozwoliło scentralizować najważniejsze pomieszczenia.

Układ podkreślono zróżnicowaniem podłóg, część komunikacyjną pokryto jasnym gresem, który płynnie przechodzi do części kuchennej i holu. Część dzienną zdobi drewniany parkiet, podkreślając ciepło i rolę tego miejsca.

Duży pokój z kominkiem

Na parterze znajduje się przestrzenny salon wyposażony w wygodne kanapy ustawione po dwóch stronach śnieżnobiałego stolika kawowego. Część wypoczynkową od jadalni oddziela imponujący wymiarami kominek. Jego obustronnie przeszklony wkład pozwala na obserwację ognia zarówno od strony jadalni, jak i salonu.

Zabudowa paleniska wyłożona została oryginalną mozaiką, delikatnie wprowadzającą styl glamour. Kuchnia została umiejscowiona w obszernej wnęce. Do zabudowy zastosowano wysokiej jakości materiały w jasnej kolorystyce z delikatnymi akcentem w kolorze kawy z mlekiem. Zainstalowany sprzęt AGD świadczy o tym, że mieszkańcy dużą uwagę przywiązują do przygotowywanych posiłków i cenią sobie dobrą i zdrową kuchnię.

Antresola na piętrze

Na piętrze, dookoła dwukondygnacyjnego salonu, powstała galeria z przeszkloną balustradą. Pod nią zamontowano sufity podwieszane, w których ukryto reflektory dodatkowo podkreślające ciąg komunikacyjny. Górna kondygnacja przeznaczona została na strefę relaksu, nocną i pokoje dzieci. To miejsce, gdzie można odpocząć po dniu wypełnionym codziennymi obowiązkami. Cała aranżacja opiera się na centralnym, osiowym założeniu.

Podobne rozwiązanie zastosowano w piwnicy, gdzie znajduje się kino domowe. Taki układ umożliwił zachowanie wrażenia przestrzenności i klarowności rozwiązań funkcjonalnych. W wielu pomieszczeniach ściany pomalowano w odcieniach neutralnego beżu, tak by móc pozwolić sobie na mocniejsze akcenty kolorystyczne.

Konsekwentna kolorystyka

Projektantki zadbały o to, by cały dom utrzymany był w podobnej stylistyce i spójnej kolorystyce. W przeważającej części są to ciepłe odcienie czerwieni. Wiele ścian ozdabiają również motywy kwiatowe, które wprowadzają lekko romantyczny i nostalgiczny klimat.

Taka spójność dekoracyjna daje poczucie pełnej harmonii, a przemieszczając się z pomieszczenia do pomieszczenia nie mamy wrażenia bałaganu stylistycznego.

Duże ilości przeszkleń wynikają z konstrukcji samego budynku. Jego długa bryła została przecięta w poprzek pasmem okien. Znajduje się tu klatka schodowa, której ścianę zdobi malinowa czerwień.

Wysokie okna na parterze

Dzięki wysokim oknom na parterze oba światy, wewnętrzny i zewnętrzny, przenikają się wzajemnie tworząc harmonijną całość. Bogata kolorystyka i zadbanie o odpowiednią ilość światła sprawiły, że wnętrza wywołują bardzo pozytywne skojarzenia i sprzyjają dobrej atmosferze wśród domowników.

Tekst: Justyna Majkowska.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • gość, 2014-02-07 09:56:53

    różami usłane !

POLECAMY W SERWISACH