Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Strefa dzienna: salon, jadalnia i kuchnia. Projekt: arch. wnętrz Ewelina Pik, Modullar. Fot. Bartosz Jarosz

Zobacz galerię [21 zdjęć]

Strefa dzienna: salon, jadalnia i kuchnia. Projekt: arch. wnętrz Ewelina Pik, Modullar. Fot. Bartosz Jarosz
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Archiconnect.pl
10 sty 2018 14:53

Mieszkanie projektanta: otwarta przestrzeń w starej kamienicy

Mieszkanie w przedwojennej kamienicy zyskało nowy wymiar, dzięki wyburzeniu znacznej części wewnętrznych ścian. W ten sposób salon, kuchnię i jadalnię połączono w jedną otwartą przestrzeń.

Dzięki temu w mieszkaniu znalazło się miejsce i na kolorowy hamak, i na obszerną kanapę, i na klimatyczne meble oraz dodatki w stylu retro. Białe ściany ze starej cegły pozwalają dodatkowo wyeksponować meble i dodatki, utrzymując klimat starej kamienicy. Strefę dzienną wyznacza i spaja oryginalna podłoga z desek, z którą harmonizują jasne, drewniane drzwi prowadzące do sypialni i łazienki.

W tej ostatniej uwagę przykuwa wolno stojąca wanna. Na pierwszy rzut oka można nawet pomyśleć, że wanny są dwie. Taki efekt uzyskano poprzez zastosowanie lustra na całej dłuższej ścianie łazienki. Pozwoliło to także optycznie powiększyć dość wąskie wnętrze. Inny godny uwagi element łazienki to szafka podumywalkowa - wyszukana na targu staroci i odnowiona przez właścicielkę, a jednocześnie projektantkę mieszkania.

Zobacz portfolio tego architekta 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH