Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Autor przepisu: Zbigniew Motyka. Fot. 
Bartosz Jarosz.
Autor przepisu: Zbigniew Motyka. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Joanna Buharewicz
25 lis 2014 15:07

Barramundi duszone w warzywach

Danie rybne podawane z sosem holenderskim i makaronem ryżowym.

Składniki:
- wino białe Rembiens
- masło
- sól i pieprz
- przyprawa do ryb
- mule
- plaster cytryny
- sos holenderski
- 200 g filetu z barramundi
- 40 g marchwi
- 40 g selera
- 40 g papryki chilli
- 40 g pora
- 40 g cukinii
- 150 g makaronu ryżowego

Przygotowanie:

Filet zaprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Skropić cytryną, zostawić na 3-4 godziny. Następnie wszystkie warzywa skroić, podsmażyć na maśle. Rybę ułożyć na warzywach, podlać winem i dusić na wolnym ogniu około 10 min. Makaron ryżowy gotować około 10 min. Podawać z sosem holenderskim. Do dekoracji użyć cytryny i muli.

Autor przepisu: Zbigniew Motyka.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH